Govern manté que la petició d’equiparar Andorra i l’Alt Urgell hi és per la via formal i la informal

El ministre portaveu assegura que “és legítima la decisió que prengui” Catalunya però a Prat de la Creu es veu “amb sorpresa” que des de la Generalitat no es tingui constància de la demanda

El cap de Govern, Xavier Espot, durant una conversa telemàtica anterior amb Pere Aragonès.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant una conversa telemàtica anterior amb Pere Aragonès. SFGA

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, assegura que “és legítima la decisió que prengui” Catalunya en relació amb l’equiparació entre Andorra i l’Alt Urgell, però que s’ha rebut “amb sorpresa” que la secretària general d’Interior de la Generalitat hagi assegurat no estar al corrent de cap demanda del Principat. En aquest sentit, Jover ha assegurat que la petició es manté sobre la taula per la via formal i per la informal. I que avui mateix s’han reprès els contactes per recordar la sol·licitud.

El ministre portaveu ha afirmat que en la trobada telemàtica que el 8 de gener va mantenir el cap de Govern, Xavier Espot, amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, Andorra va deixar clar que “un cop es pogués aixecar el confinament municipal”, el Principat estava interessant en poder assolir “la més gran obertura possible”. Jover ha recordat que el comunicat oficial que va emetre el Govern sobre aquella reunió així ho deia i, per tant, “la demanda s’ha fet de manera formal” i també “ho hem fet informalment”.

La secretària general d'Interior, Elisabeth Abad.

Relacionat

Catalunya amplia el confinament de municipal a comarcal però no equipara Andorra a l’Alt Urgell

El portaveu governamental assegura que “no només seria positiva (l’assimilació) per Andorra sinó també per la comarca veïna” i a Jover li “consta” que des del territori urgellenc s’hauria fet la mateixa demanda. També seria positiu per Andorra, ha admès el ministre, que ha indicat que tant la situació sanitària com els protocols establerts al Principat farien possible l’equiparació. De la decisió adoptada aquest dijous a Catalunya, des de la Generalitat no n’han traslladat cap informació a Andorra. A la inversa, s’han fet les gestions pertinents perquè la no assimilació “es reconsideri”.

Comentaris (12)

Trending