Catalunya amplia el confinament de municipal a comarcal però no equipara Andorra a l’Alt Urgell

La lleugera millora de la situació epidemiològica en territori català, amb una reducció de contagis i una lleu caiguda dels ingressos a l’UCI, porten el Procicat a fer alguns ajustaments en les restriccions

La secretària general d'Interior, Elisabeth Abad.
La secretària general d'Interior, Elisabeth Abad. ARXIU

Andorra i l’Alt Urgell no s’equiparen. No es preveu mobilitat entre Catalunya i el Principat encara que les autoritats catalanes, vista la lleugera millora de la situació epidemiològica, ha decidit fer alguns ajustaments en les restriccions a partir de dilluns. Una de les mesures més importants que s’introdueix i que podia afectar Andorra és el pas del confinament de municipal a comarcal. Una vegada acordat aquest factor, hi havia la possibilitat d’una equiparació. “A dia d’avui no s’equipara”, ha deixat clar la número 2 de la conselleria d’Interior, Elisabeth Abad.

La secretària general d’Interior, a preguntes d’Altaveu, ha deixat clar que aquesta qüestió ara per ara no està sobre la taula i que hores d’ara no hi ha assimilació entre els dos territoris. “Si es fa la petició, s’analitzarà”, ha afirmat Abad, donant a entendre que en aquesta ocasió, des del territori -se li ha demanat explícitament si ho ha sol·licitat Andorra o l’Alt Urgell- no s’ha fet la demanda. O, almenys, que aquesta eventual sol·licitud no li constava. Abad ha assegurat que malgrat que en altres ocasions s’ha acceptat l’equiparació, “en aquest moment” la qüestió “no ha estat tractada” perquè en aquesta fase de la gestió de la pandèmia no es pretenen dur a terme grans canvis sinó “mesures de continuïtat però amb petites obertures”.

Malgrat que en altres ocasions s’ha acceptat l’equiparació, “en aquest moment” la qüestió “no ha estat tractada” perquè en aquesta fase de la gestió de la pandèmia no es pretenen dur a terme grans canvis sinó “mesures de continuïtat però amb petites obertures”

Els secretaris generals de Salut i Salut Pública, Marc Ramentol i Josep Maria Argimon, han exposat la situació epidemiològica i han recordat que tot i les lleugeres millores experimentades les darreres hores hi continua havent moltes amenaces, com les noves variants de la Covid o l’alentiment de la vacunació, que fan haver de ser molt prudents. No obstant, vistes les millores i els esforços que s’estan fent des de la ciutadania, calia “donar aire” i per això s’han fet els ajustaments que passen essencialment per ampliar el confinament de municipal a comarcal i donar una hora més a la restauració tant per esmorzar com per dinar.

Les mesures operaran a partir de dilluns i tindran una vigència de catorze dies, encara que sempre es poden revertir si la situació empitjora. El confinament comarcal és estrictament comarcal i en territori català. No va més enllà ni abasta una àrea superior a la comarca -s’havia parlat de la possibilitat de permetre mobilitat a tota l’àrea metropolitana de Barcelona-; l’única excepció és per poder anar a fer esquí escolar sempre que no hi hagi pernoctació. És a dir, aquelles escoles que vulguin anar a esquiar i vagin hi tornin en el mateix dia ho podran fer.

Els establiments de restauració podran obrir, per esmorzar, entre 2/4 de 8 i 2/4 d’11 del matí. I per dinar, l’espai de temps per fer-ho anirà de la 1 del migdia a 2/4 de 5 de la tarda. També s’obren els gimnasos sempre amb un aforament màxim del 30% i amb sis persones de màxim fent activitats grupals. Una altra qüestió és permetre les activitats esportives federades que donen accés a competicions estatals. Això podria permetre tornar a jugar a l'equip femení juvenil de l'Enfaf perquè una de les categories que s’activa és la Preferent Juvenil.

Comentaris (8)

Trending