El govern espanyol retirarà el toc de queda nacional el 9 de novembre

El decret que demana la pròrroga de l'estat d'alarma determina que els governs autonòmics podran decidir les mesures

Duana del riu Runer.
Duana del riu Runer. Altaveu

El Consell de Ministres espanyol ha aprovat aquest dimarts el decret de pròrroga de l'estat d'alarma per un període de sis mesos que sotmetrà a criteri del Congrés dels Diputat aquest dijous. El decret modifica els articles 9 i 10 del document original de diumenge passat i suprimeix la vigència actual per a tot el país de la restricció de mobilitat entre les 23 hores i les 6 hores.

D'aquesta manera, a partir de l'entrada en vigor de la pròrroga el 9 de novembre, els governs autonòmics tindran la potestat de decidir quines limitacions de mobilitat estableixen segons els indicadors. Segons la portaveu del govern espanyoll, María Jesús Montero, es tracta de donar empara legal als territoris per actuar. 

L'executiu de Pedro Sánchez disposa per ara de 48 hores més per acabar de negociar el suport parlamentari a la mesura, que ara per ara només disposa del 'sí' garantit del PNB, Nueva Canarias i els quatre diputats del PDeCat. El PP ja ha advertit que només donarà suport a una pròrroga màxima de vuit setmanes, mentre que els socis parlamentaris de l'executiu, com ERC, veuen bé la mesura però reclamen una fórmula perquè el Congrés pugui votar-la mentre estigui en vigor.

Etiquetes

Comentaris

Trending