Govern i col·legis professionals treballaran en modificacions legislatives per l'Acord d'associació

La secretaria d'Estat d'Afers Europeus juntament amb el ministeri de Justícia i Interior i el d'Educació i Ensenyament Superior, coordinaran aquesta feina amb la implicació del personal liberal de cada àmbit així com amb altres departaments tècnics de l'Administració general

Una imatge de la reunió entre Govern i els representants dels col·legis professionals.
Una imatge de la reunió entre Govern i els representants dels col·legis professionals. SFGA

Representants de col·legis professionals i el Govern han mantingut aquest dimarts una nova trobada per impulsar la regulació de les professions titulades i per treballar de manera conjunta la posició d'Andorra davant de la UE en matèria de prestació de serveis i llibertat d'establiment, en el marc de la negociació de l'Acord d'associació.

En la trobada s'han acordat les principals línies d'acció que es duran a terme en els pròxims mesos quan es tractaran les modificacions de la Llei d'exercici de professions liberals i de col·legis i associacions professionals, la Llei marc de les professions sanitàries, a més d'altres textos normatius d'àmbit sectorial. La secretaria d'Estat d'Afers Europeus juntament amb el ministeri de Justícia i Interior i el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior, coordinaran aquests treballs amb la implicació dels professionals liberals de cada àmbit així com amb altres departaments tècnics de l'Administració general. 

La voluntat és avançar en la regulació de les professions titulades i en les modificacions legislatives que s'han identificat com a necessàries i, de l'altra, progressar en la construcció d'una posició en matèria de lliure prestació de serveis i llibertat d'establiment de forma coordinada i consensuada.

Aquest grup de treball, fruit del segon seminari sobre la lliure circulació de persones celebrat el passat mes de setembre, neix amb la voluntat d'implicar els actors econòmics i socials en la negociació de l'Acord d'associació amb la UE, en particular en la negociació de la lliure circulació de persones.

En la reunió de treball d'aquest dimarts, també s'han pogut intercanviar i compartir les inquietuds i els neguits dels col·legiats entorn del projecte de l'Acord d'associació, enfortir el diàleg i trobar un espai de treball comú.. Un cop acordada la metodologia de treball i les prioritats, el grup de treball ha establert que mantindrà reunions quinzenals per avançar en aquestes qüestions.

Etiquetes

Comentaris

Trending