Govern i els col·legis professionals avancen en l’anàlisi de la norma europea d’Acord d’associació

L’executiu ha mantingut trobades sectorials amb els diferents professionals per identificar els elements que s’hauran de negociar

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba.
El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba. J.A. VILADOT / SFGA

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba ha mantingut aquest dilluns una reunió amb els representants del Col·legi d’economistes en el marc de les trobades sectorials amb els professionals liberals que s’han dut a terme per avançar en l’anàlisi de la normativa proposada per la Unió Europea (UE) en el projecte d'Acord d’associació. Així, s’han identificat els elements que requereixen un treball específic per preparar les posicions de negociació en matèria de llibertat d’establiment, lliure prestació de serveis i reconeixement de les qualificacions d’aquests professionals.

A banda de la trobada d’avui amb els economistes, el Govern també s’ha reunit amb els professionals sanitaris, els col·legiats de professions tècniques i els advocats. Hi ha participat, a banda de Riba i els tècnics del seu departament, representants dels diferents ministeris del Govern que guarden relació amb els àmbits de treball dels col·lectius professionals privats. En aquest sentit, el secretari té previst continuar les converses amb el sector privat amb una reunió abans de finals d’any amb representants de l’Associació de Gestors Immobiliaris, amb els procuradors i amb el col·lectiu de comptables.

La secretaria d’Estat d’Afers Europeus ha valorat positivament aquesta primera ronda de contactes, que ha servit per “identificar de manera molt concreta” els elements del cabal de la UE per als que caldrà, previsiblement, negociar adaptacions. En la mateixa línia, a principis de l’any vinent s’iniciarà un nou seguit de trobades en vista a les primeres reunions de negociació amb la unió europea sobre les matèries que els concerneixen.

Etiquetes

Comentaris

Trending