Govern avança feina de cara a les reunions amb Espanya per delimitar la frontera

Un representant de cada Copríncep i tres persones designades per Interior, Exteriors i Territori formaran la banda andorrana de la futura comissió que ha de mirar de trobar solució al conflicte sorgit arran del planell de la Tossa

Un agent rural comparant la cartografia a tocar el parc solar.
Un agent rural comparant la cartografia a tocar el parc solar. AGENTS RURALS

El Govern ja ha seleccionat els representants que hauran de reunir-se amb les autoritats espanyoles per mirar de desencallar i resoldre els dubtes sorgits sobre els límits fronterers, que han saltat a la palestra arran de la construcció d’un parc solar al planell de la Tossa. De fet, s’ha format dues comissions: una, més política, amb participació dels serveis dels Coprínceps i de tres ministeris (Interior, Exteriors i Territori); l’altra, més tècnica. La idea és avançar ja feina de cara a les trobades que s’hauran de celebrar amb les autoritats del país veí.

Així s’ha validat quina serà la delegació andorrana a la futura comissió mixta hispanoandorrana que haurà d’abordar la delimitació de les fronteres. L’objectiu, ha explicat el portaveu, Eric Jover, és “donar resposta a la voluntat” dels dos països de “trobar una solució mitjançant una cooperació tècnica” a la divergència cartogràfica entre ambdues parts pel que fa a la frontera, arran del parc solar.

Per defensar els interessos del Principat, hi haurà representants dels dos Coprínceps, tal com marca la Constitució. A banda, hi haurà tres persones més, cadascuna d’elles designades pels ministeris d’Exteriors, Justícia i Interior i Territori i Habitatge, respectivament.

Al mateix temps, també s’ha designat una comissió tècnica, que haurà, justament, d’aportar informació i documentació al primer òrgan. Aquest estarà compost bàsicament per tècnics del ministeri de Territori.

Ara, Govern resta “a l’expectativa”. Així, s’està a l’espera que Espanya designi els seus representats a la comissió mixta per poder celebrar les primeres reunions que han de servir per “analitzar la documentació i poder posar fil a l’agulla per delimitar la frontera”. Jover sí que ha deixat clar que “estem disposats a facilitar el màxim possible el calendari de reunions”.

Fins llavors, ja s’avançarà en el treball tècnic. “Ja estem agrupant les dades que tenim. I estic segur que Espanya també fa el mateix”. Per tant, considera que en les primeres trobades “ja hi haurà feina avançada” i “podrem aprofitar els bons nivells de cooperació per analitzar-ho tot i agafar una posició consensuada”.

Comentaris (1)

Trending