Govern admet desconèixer que Catalunya es planteja permetre la mobilitat per visitar familiars

Jover afirma que s’ha demanat informació al grup de treball que es té amb la Generalitat i assegura que qualsevol mesura com la que s’estudia serà benvinguda

Eric Jover durant una de les moltes compareixences que fa.
Eric Jover durant una de les moltes compareixences que fa. J. A. VILADOT / SFGA

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha assegurat aquesta tarda que el Govern desconeixia que el seu homòleg català està plantejant la possibilitat de permetre la mobilitat als residents al Principat per poder visitar familiars que visquin a Catalunya. Jover ha explicat que després de saber les intencions de la Generalitat a través d’unes manifestacions de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, es van activar els contactes pertinents a través del grup de treball que hi ha entre els dos executius.

De moment és només un plantejament que s’està avaluant. Jover ha reconegut que qualsevol mesura com la que s’està estudiant seria molt benvinguda. Però també ha admès que no hi ha més detalls que els anunciats per Budó. Si no hi ha canvis, el Procicat, l’organisme que gestiona la crisi sanitària a Catalunya, podria emetre algun pronunciament sobre la qüestió aquest dijous. Però sia com vulgui, aquesta qüestió ha evidenciat una vegada més que els canals de comunicació Govern-Generalitat no funcionen com haurien de fer-ho.

La portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó.

Relacionat

La Generalitat estudiarà si permet mobilitat entre Andorra i Catalunya per veure la família

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending