La Generalitat confirma al Govern que la mobilitat interestatal no es restringirà

El grup de treball andorrano-català es reuneix per abordar temes tècnics especialment lligats a l’alta ocupació en les unitats d’intensius

Zona fronterera aquest passat dijous a la tarda.
Zona fronterera aquest passat dijous a la tarda. Bru Noya

La Generalitat ha confirmat al Govern que sigui quina sigui la decisió que adopti en els propers dies a nivell autonòmic en relació a mesures que suposin una eventual limitació en la mobilitat, això no afectarà el fet que els residents andorrans puguin accedir a territori català i espanyol. “La situació actual no es tocarà”, ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que li han afirmat els responsables del govern català amb els quals s’ha reunit aquest matí en el marc del grup de treball andorrano-català.

La reunió ha servit per abordar qüestions de caràcter tècnic molt relacionades amb l’alta ocupació que hi ha en les unitats d’intensius, especialment a Catalunya. Més enllà d’això, la qüestió de la mobilitat s’ha tractat de passada, i tot i que els responsables catalans haurien posat de relleu que no estan d’acord amb la interpretació que fa l’Estat espanyol de les qüestions relatives amb el pas de fronteres, haurien assegurat que ho respecten i, per tant, mentre no hi hagi un tancament fronterer, que hores d’ara no és previsible, la mobilitat interestatal està garantida.

No obstant, Martínez Benazet ha clamat perquè la mobilitat sigui “mínima” i que “la possible interacció amb persones del lloc de destinació” també sigui la menor possible. “Intentem no barrejar-nos”, ha indicat el ministre, que ha demanat que hi hagi un respecte total a les normes que hi hagi en cada territori. Així, si Catalunya tornés al confinament comarcal i algú decideix anar a Mataró, per posar un exemple, ho podrà fer. Però un cop allà no podria voltar més enllà del Maresme.

Comentaris

Trending