La Generalitat anunciarà dimarts la delegada de Catalunya a Andorra

El govern liderat per Pere Aragonès ja ha fet tot el procés per designar la seva representant al Principat però l’oficialització es guarda per a després de les eleccions “per un tema de deferència institucional”

Patrícia Plaja en una compareixença.
Patrícia Plaja en una compareixença. ARXIU

El govern de Catalunya té previst anunciar dimarts de la setmana que ve la seva delegada a Andorra. El procés de selecció de candidats ja ha finalitzat i tot està preparat per oficialitzar ‘l’ambaixadora’ catalana al Principat. Perquè és clar que serà una dona. Però vist que hi ha eleccions aquest cap de setmana, “per no interferir era millor deixar-ho per a la propera setmana”, segons que ha indicat aquest dimarts la portaveu de l’executiu presidit per Pere Aragonès, Patrícia Plaja.

A la portaveu del govern català se li ha mig escapat que es tractaria d’una dona quan s’ha referit en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu de la Generalitat a “delegada”, encara que després ha deixat clar que també podia ser delegat. Les fonts consultades per l’Altaveu han garantit que es tracta d’una dona i que l’anunci es farà dimarts. Plaja ha parlat simplement de “qüestió de dies”.

Tot i que els tràmits s’han fet ja tots -cal veure on s’ubicarà la delegació de Catalunya al Principat, segurament un local de lloguer, que caldrà que gestioni la nova delegada- “per un tema de cortesia, de deferència institucional” que havent-hi eleccions aquest diumenge semblava “poc oportú” fer l’anunci. Es van presentar en el procés 39 persones. L’assignació remuneratòria prevista és d’uns 90.000 euros l’any.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending