Gallardo celebra “el pas important” de l’assimilació amb l’Alt Urgell

El conseller de Territori i Sostenibilitat la Generalitat, Damià Calvet, confirma que la normativa permet a persones que formin part d’una “bombolla de convivència” venir a Andorra com a turistes

Gallardo i Calvet, arribant a l'aeroport Andorra-La Seu.
Gallardo i Calvet, arribant a l'aeroport Andorra-La Seu. G. P.

El ministre de Presidència, Jordi Gallardo, ha celebrat la confirmació que, des de dilluns, Andorra quedarà equiparada a l’Alt Urgell en l’àmbit de les restriccions de mobilitat adoptades per la Generalitat per frenar l’expansió del coronavirus. “És un pas important”, ha destacat, tot valorant de forma positiva la possibilitat que arribin visitants des de la comarca veïna. De fet, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha confirmat que podrien venir persones d’altres punts del territori català sempre que siguin “bombolles de convivència”.

Per a Gallardo, “és important tenir aquesta assimilació” que, ha recordat, s’estava buscant des de fa setmanes. “Serà positiu a banda i banda de la frontera”, ha afirmat, tot esperançat pel fet que “ja puguem tenir visitants de l’Alt Urgell” i expressant l’esperança que “vagi incrementant-se la procedència segons passin els dies”.

De fet, i com ha apuntat Calvet, aquesta opció ja existeix sota una condició molt clara: la bombolla de convivència. Es permetran els desplaçaments fora de la comarca sempre que sigui un nucli que conviu per anar a segones residències o, també, allotjaments turístics. Això sí, un cop al lloc de destí, hauran de complir les restriccions adoptades. Malgrat això, el conseller ha advertit que “cal la màxima precaució”.

La consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó durant la seva compareixença.

Relacionat

Catalunya equipara Andorra a l'Alt Urgell des de dilluns però redueix la mobilitat a la comarca

Des del govern català s’ha remarcat que fa temps que es tenia clar que “quan es passés a un àmbit de mobilitat, Andorra hi seria”. Ha recordat que la idea inicial era fer aquest canvi fa dues setmanes però, llavors, les dades sanitàries no eren bones. Ara, amb la modificació de les mesures, que suposa aplicar un confinament comarcal i no municipal però durant tota la setmana i no només entre divendres i diumenge, el Principat sí que es pot beneficiar de l’equiparació amb l’Alt Urgell.

Comentaris (1)

Trending