La FAAD alerta del retrocés en drets i prestacions socials de les persones amb la guerra a Ucraïna

L’entitat fa un donatiu de 500 euros al compte que Creu Roja ha obert per l’emergència destinada a cobrir els combois humanitaris enviats des del Principat per ajudar als refugiats del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna i a l’ONG internacional

Cartell de la FAAD en una sala abans d'un acte.
Cartell de la FAAD en una sala abans d'un acte. ARXIU

Des de la federació d'associacions de discapacitats condemna la invasió russa a Ucraïna i avisa d'una pèrdua de drets i prestacions socials de la gent en general, però sobretot per aquells col·lectius més vulnerables. L'entitat també fa una aportació al fons de Creu Roja.

La junta directiva de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) s’ha mostrat totalment en contra de la invasió russa a Ucraïna. Així ho han indicat en un comunicat on posat de manifest que el conflicte entre Rússia i Ucraïna “fa trontollar els fonaments de la democràcia i de la convivència de totes les persones”, així com “el retrocés en drets i prestacions socials” de la població en general, però més visibles en els col·lectius més vulnerables.

Per aquest motiu, també condemnen "la invasió d'Ucraïna", donen suport a les sancions contra Rússia aprovades pel Consell General i donen tot el seu suport a l'Associació Nacional de les Persones amb Discapacitat d'Ucraïna (NAIU). Davant dels fets, demanen a Rússia que "cessi en la seva invasió, respecti els drets de les persones ucraïneses i que el diàleg diplomàtic esdevingui l'únic camí per recercar la pau" en el país eslau i aturar així "la barbàrie que s'està duent a terme".

La FADD també ha donat llum verda a fer una donació de 500 euros al compte que Creu Roja ha obert per fer front a l’emergència i que, d’una banda, destina a sufragar els gestos derivats dels combois que s’envien des d’Andorra amb ajuda humanitària i, d’altra banda, l’excedent donar-ho a l’ONG internacional perquè l’utilitzi en les seves accions.

Comentaris

Trending