Exteriors recomana a qui viatgi que es mantingui informat de les restriccions als països veïns

La ministra Ubach remarca que “les fronteres estan obertes” però no amaga que les mesures adoptades “poden evolucionar” i ser més dures al llarg dels propers dies

La ministra Ubach, durant la compareixença.
La ministra Ubach, durant la compareixença. SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha volgut deixar clar que les restriccions aprovades pels països veïns, Espanya i França, especialment el toc de queda nocturn, no suposen en cap cas que les fronteres estiguin tancades. Els residents al Principat poden viatjar cap a tots dos Estats, això sí, respectant les limitacions establertes per les autoritats. I, sobretot, es recomana que bans de desplaçar-se es consulti informació actualitzada de les mesures adoptades que, ha advertit, “poden evolucionar”.

Ubach ha volgut explicar quines són les restriccions aplicades pels veïns en els darrers dies: l’estat d’emergència a França, que pot allargar-se fins al febrer; i el d’alarma a Espanya, amb un horitzó que va fins al maig. I, en tots dos casos, amb toc de queda nocturn (de nou a sis al país veí del nord i de deu a sis a Catalunya). En tots dos casos, hi ha excepcions com ara els viatges per motius sanitaris o per feina o estudis, entre altres. En tots els casos cal descarregar-se i omplir un document que es pot trobar a les webs oficials.

La frontera hispano-andorrana podria patir més restriccions.

Relacionat

Catalunya avaluarà des d’aquest dilluns més restriccions a la frontera, toc de queda nocturn a banda

La ministra ha posat en relleu que, per ara, els desplaçaments són possibles. “Les fronteres no estan tancades, però s’han pres mesures per fer front al brot epidèmic”, ha comentat. També ha recomanat que “abans de fer cap viatge, els ciutadans consultin els llocs webs de les autoritats franceses i espanyoles” i que es tingui present que “cal tenir una informació constant” perquè “aquestes mesures poden evolucionar”

Sobre un possible enduriment de les restriccions a Catalunya, Ubach ha indicat que “estem en contacte quotidià amb les ambaixades i, en el cas d’Espanya, no hi ha per ara cap informació complementària que pugui indicar altres mesures que s’afegeixin a les que es van prendre ahir”. Tot i això, ha manifestat que “ho anem seguint i estarem en contacte per les novetats que hi puguin haver”.

Preguntat sobre la mesura del toc de queda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha apuntat que “tot el que disminueix les interaccions socials és útil”. Tot i això ha remarcat que, per ara, “creiem que a Andorra no cal”.

Comentaris (2)

Trending