Eva Descarrega és la principal candidata per esdevenir directora general d’Afers Exteriors

L’exministra i actual ambaixadora d’Andorra a París és una persona de l’extrema confiança de l’actual titular ministerial, Imma Tor

Eva Descarrega en una imatge d'arxiu.
Eva Descarrega en una imatge d'arxiu. SFGA

L’exministra i actual ambaixadora d’Andorra a París, Eva Descarrega, és la principal candidat a convertir-se en directora general del ministeri d’Afers Exteriors. Compleix els requisits necessaris i, sobretot, és una persona de l’extrema confiança de l’actual titular ministerial, Imma Tor. Totes dues ja van coincidir en tasques diplomàtiques i van travar una evident amistat i confiança mútua.

Des que s’ha aprovat la llei del cos diplomàtic, és el primer cop, amb l’estructuració ministerial, que s’inclou la previsió de la direcció general que estableix la normativa. Quan al 2019 es va aprovar dita llei es va renunciar expressament a nomenar ningú per al càrrec per no ferir susceptibilitats. Si es designés finalment Descarrega per al càrrec, hi haurà un elevat nivell de consens.

De fet, qui va ser també ministra de Funció Pública ja va ocupar la direcció general d’Exteriors durant el mandat socialdemòcrata quan aquesta figura ni tan sols estava recollida per llei. Descarrega, òbviament, compleix sobradament els requisits de rang d’ambaixadora i de setze anys d’antiguitat en la carrera diplomàtica.

Tor ha d’anar configurant els seus equips de treball i segurament comptarà amb el consell de la seva antecessora i actual consellera diplomàtica del cap de Govern, Maria Ubach. Amb tot, la confirmació de Descarrega seria un primer pas cabdal. Alhora, deixaria vacant l’ambaixada de París i seria una plaça més que entraria en joc per anar fent el trencaclosques diplomàtic habitual.

Comentaris (17)

Trending