Espot i Ubach exposen el model de promoció turístic andorrà a Liechtenstein

El cap de Govern i la ministra d'Exteriors han tancat aquest dimarts el seu desplaçament oficial on també s'ha fet esment al procés d'acostament a la Unió Europea

Espot i Ubach durant la reunió d'aquest dimarts.
Espot i Ubach durant la reunió d'aquest dimarts. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, han clos aquest dimarts el seu desplaçament oficial a Liechtenstein amb una visita a les oficines de Liechtenstein Marketing, la societat pública responsable de la promoció del país com a centre econòmic i destinació turística.

La delegació andorrana –completada per l’ambaixador al Consell d’Europa i encarregat de Negocis a Liechtenstein, Joan Forner– ha estat rebuda per la representant de l’ens i membre de l’Oficina de Marques, Renate Bachmann, que ha presentat els principals eixos de la seva tasca. Durant l’exposició, Bachmann ha explicat que duen a terme una difusió de la marca nacional vehiculada a través de les experiències a l’entorn natural, de l’oferta cultural i artística, i del turisme de negocis.

A més, Renate Bachmann s’ha interessat pel model de promoció turística emprat per Andorra. Precisament, Espot i Ubach han posat en relleu l’experiència andorrana en matèria de promoció turística, i han coincidit amb Bachmann en la importància d’intercanviar l’expertesa d’Andorra i Liechtenstein en aquest àmbit. De fet, s’han emplaçat a construir sinergies entre Liechtenstein Marketing i Andorra Turisme, destacant les semblances entre ambdós països pel que fa, per exemple, a l’orografia o la història en tant que Estats de petites dimensions.

Així ha finalitzat la visita al país –la tercera d’un cap de Govern andorrà a Liechtenstein i la primera d’Espot–, que ha permès refermar la cooperació existent entre ambdós països en el terreny bilateral, multilateral i internacional, així com compartir qüestions que són prioritàries per als dos executius, com ara les relacions amb la UE o l’adhesió a l’FMI.

L’agenda de treball va començar ahir dilluns amb una reunió entre Xavier Espot i Maria Ubach amb el primer ministre Daniel Risch, acompanyat de la titular d’Afers Exteriors, Educació i Esports, Dominique Hasler, a qui van poder informar sobre elsavenços que ha fet Andorra en les negociacions amb la Unió Europea per tal d’assolir un Acord d’associació. I és que Liechtenstein forma part de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), així com de l’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA) i de l’Espai de lliure circulació Schengen, si bé no pertany a la UE. Un fet que, tot i permetre la participació liechtensteinesa al mercat únic, manté alhora l’estatus del país com a Estat tercer. Es tracta doncs d’un precedent d’un Estat de petita dimensió que ja ha assolit un acord amb la Unió Europea, mantenint les seves especificitats.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending