Espot rebrà la secretària general de la Francofonia que mantindrà una reunió amb tres ministres

Louise Mushikiwabo farà la seva primera visita al país després d'accedir al càrrec el gener del 2019

Comentaris

Louise Mushikiwabo en una roda de premsa.
Louise Mushikiwabo en una roda de premsa. Altaveu

El cap de Govern, Xavier Espot, rebrà aquest dilluns a l’edifici administratiu del Govern a Louise Mushikiwabo, secretària general de la Organització Internacional de la Francofonia (OIF). És la primera vegada que visita el principat després que assumís la presidència de l’organisme el gener del 2019. Havia resultat elegida secretària general en una votació a Erevan, Armènia, l’octubre anterior.

La visita oficial de Mushikiwabo inclou una reunió de treball amb els ministres d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó; i Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; i el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, a banda de diverses visites a espais com la Casa de la Vall.

Andorra és un dels 88 països membres de l’Organització Internacional de la Francofonia, un organisme que té com a principals objectius l’establiment i desenvolupament de la democràcia, la prevenció, gestió i resolució de conflictes, el suport a l’estat de dret i els drets humans, la intensificació del diàleg intercultural, l’intercanvi del coneixement, les accions de cooperació multilateral pel desenvolupament de l’economia i el desenvolupament sostenible i una especial atenció als joves i les dones.

Mushikiwabo és l’actual secretària general de l’entitat després d’assumir la seva possessió el 3 de gener del 2019 i substituir en el càrrec a Michaëlle Jean. Nascuda a Ruanda, va viure més de 20 anys als Estats Units i posteriorment va mudar-se a Tunísia, on va exercir el càrrec de directora de comunicacions del Banc de Desenvolupament Africà. Després va retornar al seu país on va ser ministra d’Informació entre el 2008 i el 2009 i ministra de Relacions Exteriors i Cooperació entre el 2009 i el 2018.

Etiquetes

Comentaris

Trending