Espot i Cunillera es troben a Barcelona per tractar aspectes de cooperació bilateral

El cap de l’executiu es desplaça fins a la delegació del govern espanyol a Barcelona, la seva responsable és una gran coneixedora del Pirineu

La trobada s'ha dut a terme a la seu de la delegació del govern espanyol a Barcelona.
La trobada s'ha dut a terme a la seu de la delegació del govern espanyol a Barcelona. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, la socialista Teresa Cunillera, tracten aspectes de cooperació bilateral entre els dos països en una reunió a Barcelona. Malgrat que la trobada fa dies que està agendada, just arriba en un moment en què, entre altres, han sorgit dubtes en els límits fronterers. I Cunillera és una gran coneixedora del Pirineu. No obstant, segons fonts governamentals, aquest aspecte s’ha deixat fora de l’àmbit dels temes tractats.

Lleidatana, la delegada del govern espanyol des de fa molt temps manté unes excel·lents relacions i contactes personals al Principat. Espot ha acudit a Barcelona acompanyat de l’ambaixador d’Andorra al Regne d’Espanya, Vicenç Mateu. L’homòleg d’aquest, Àngel Ros, ha estat al costat de Cunillera. Curiosament, tots dos són històrics dirigents socialistes de les Terres de Lleida. Espot i Cunillera han coincidit en l’excel·lent relació entre els dos governs que des que van iniciar relacions bilaterals s’han anat dotant de mecanismes de col·laboració i comunicació.

Els dos dirigents polítics han tractat aspectes com el sanitari. I han destacat l’estreta col·laboració establerta en el context de pandèmia, compartint i intercanviant dades i estratègia epidemiològica. En aquest sentit, Espot ha agraït un cop més al govern espanyol l’abastiment de 30.000 vaccins proporcionats fins a la data. També han destacat el treball que s'està duent a terme per impulsar la col·laboració transfronterera ja existent en l’àmbit de la salut en benefici de la ciutadania del territori.

Xavier Espot, Teresa Cunillera i els respectius ambaixadors.
Xavier Espot, Teresa Cunillera i els respectius ambaixadors.

Durant la reunió també s’ha abordat la col·laboració en matèria d'infraestructures i connexions entre els dos territoris per tal de facilitar la promoció turística, però també les relacions econòmiques i empresarials entre els dos països i el desenclavament del territori pirinenc.

Xavier Espot ha repassat amb Teresa Cunillera l'actualitat social, política i econòmica dels dos països i han compartit els reptes per la recuperació en el context de post pandèmia. Tots dos, segons un comunicat, han celebrat les tradicionals bones relacions de veïnatge.

Comentaris

Trending