Espot considera lògic que es permeti l’equiparació d’Andorra amb Catalunya

El cap de Govern reitera que hi ha la demanda feta sobre la taula tant de la Generalitat com de l’executiu espanyol

El cap de Govern, Xavier Espot, amb el president del Cercle d'Economia, Javier Faus.
El cap de Govern, Xavier Espot, amb el president del Cercle d'Economia, Javier Faus. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, creu que seria “una conseqüència lògica” que si finalment Catalunya decideix optar pel tancament perimetral autonòmic i deixar sense efecte el confinament comarcal, Andorra s’equipari al conjunt del territori català. Així ho ha expressat en el preàmbul d’una conferència que ha pronunciat davant del Cercle d’Economia a Barcelona.

Espot ha confirmat que la demanda de l’equiparació, que ja es va fer al seu dia, abans de Nadal, i que mai s’ha dut a terme perquè la mobilitat, excepte uns dies festius comptats i davant d’uns casos concrets, no s’ha restablert mai amb una certa normalitat en el cantó català, continua sobre la taula de la Generalitat de Catalunya i del govern d’Espanya. “Si ara hi ha permeabilitat amb una comarca”, el cap de Govern considera que “seria una conseqüència lògica” que l’assimilació fos amb el conjunt del territori català si aquest s’obre a nivell autonòmic.

En el seu moment, la demanda “no va prosperar”, però es confia que ara pugui tirar endavant, entre altres coses, ha recordat el màxim responsable de l’executiu andorrà, perquè tant Catalunya com Andorra tenen “una situació sanitària amb absolutes garanties”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending