Espot apel·la al multilateralisme per fer front als reptes mundials

El cap de Govern intervé, com la resta de líders, per videoconferència a la 75a sessió de l'Assemblea General de les Nacions Unides que té lloc a Nova York

Intervencio del cap de Govern, Xavier Espot a l'ONU aquest dimarts.
Intervencio del cap de Govern, Xavier Espot a l'ONU aquest dimarts. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot ha dit que el multilateralisme i l'agenda 2030 són les dues eines per fer front als reptes actuals. Ho ha subratllat durant la seva intervenció per videoconferència a la 75a sessió de l'Assemblea General de les Nacions Unides que té lloc a Nova York.

Espot ha fet esment a la tasca duta a terme per l'ONU durant aquests 75 anys d'existència destacant que "és un lloc d'intercanvis per evitar conflictes i on tots els països es poden expressar". Ha opinat que cal donar-li tots els mitjans per al desenvolupament de la seva tasca en aquests moments difícils i en plena pandèmia de la Covid-19.

També ha fet un esment al paper de la joventut en aquest segle XXI. Precisament i en la reformulació de l'organisme, el seu secretari general, António Guterres vol incloure les noves generacions i donar un paper protagonista a joves líders activistes, que també han tingut veu en la celebració. Des de fa temps són els més crítics davant una classe política que veuen totalment ineficaç per resoldre els problemes de present i de futur, especialment en l’aspecte climàtic.

El cap de Govern ha efectuat la seva intervenció aquest dimarts a la seu de les Nacions Unides a Nova York la reunió d’alt nivell per celebrar el 75è aniversari de l’Organització. Aquesta reunió, que s'emmarca en la 75a sessió de l'Assemblea General, i sota el lema 'El futur que volem, les Nacions Unides que necessitem: reafirmar el nostre compromís col·lectiu envers el multilateralisme'.

Durant la trobada, s’ha adoptat la 'Declaració sobre la commemoració del 75è aniversari de les Nacions Unides'. Aquesta és una crida a revigoritzar el multilateralisme per tal de garantir un futur i unes Nacions Unides millors.

Etiquetes

Comentaris

Trending