Espanya vol tenir en marxa el passaport sanitari al maig… (per poder salvar Fitur)

La ministra espanyola d’Indústria, Comerç i Turisme admet que tot dependrà del percentatge de població que s’hagi pogut vacunar, però que s’està accelerant el procés

Comentaris

La ministra espanyola de Turisme, Reyes Maroto.
La ministra espanyola de Turisme, Reyes Maroto. ARXIU

Espanya accelera els processos per tenir tan aviat com sigui possible el passaport sanitari en marxa i, d’aquesta manera, començar a salvar el turisme. De fet, el govern espanyol voldria que aquest certificat fos ja una realitat el proper mes de maig, quan a Madrid se celebra una de les fires en matèria de turisme més important, com a mínim, d’Europa, el Fitur.

En una entrevista a Antena 3, la ministra espanyola d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha explicat que actualment hi ha 4,8 milions d'espanyols vacunats amb la primera dosi i 1,4 amb la dosi completa, així les coses la ministra confia que entre el 30 i el 40% de la població aquest vacunada al mes d’abril.La ministra és conscient de la preocupació del sector hostaler per la restricció en els viatges. Confia que el certificat digital (passaport sanitari) permeti la mobilitat en aquelles persones que han passat el coronavirus i apunta a més que es podrà viatjar amb PCR negatives. "Hi ha instruments per poder moure que no només impliquen que un estigui vacunat", assenyala.

El govern espanyol treballa per ser pioner i “tenir el passaport sanitari com més aviat millor”, ha explica Maroto. Explica la titular de la cartera de Turisme que un termini raonable per tenir en circulació el passaport pot ser la primavera, però tot depèn del volum de població que s'hagi vacunat i hagi passat la malaltia perquè els moviments, la mobilitat, es permeti amb certa seguretat. Maroto ha confirmat també que el Fitur se celebrarà aquest any com un renéixer del turisme. La fira se celebra el 19 de maig i és en aquesta data quan es pugui aplicar el certificat digital. “És important que a Espanya la gent tingui certesa en què es treballa per reobrir el turisme però fer-ho amb seguretat”, manté.

Etiquetes

Comentaris

Trending