Espanya vol donar l’impuls definitiu a les negociacions per l’acord d’associació amb la Unió Europea

L’ambaixador espanyol al Principat, Carles Pérez-Desoy, ha presentat les prioritats de la presidència del Consell de la UE a les autoritats i al teixit econòmic

Carles Pérez Desoy presentant les prioritats
Carles Pérez Desoy presentant les prioritats SFGA

L’ambaixador espanyol a Andorra, Carles Pérez-Desoy ha presentat a les autoritats i al teixit econòmic les prioritats de la presidència d’Espanya al Consell de la Unió Europea. Entre aquestes hi ha a la voluntat “d’impulsar les negociacions de l’Acord d’associació d’Andorra, Mònaco i San Marino” amb la voluntat de poder avançar el màxim possible aquestes converses. De fet, l’executiu ho considera una oportunitat per tractar aquells aspectes més polítics.

El Govern vol aprofitar la presidència espanyola al Consell de la Unió Europea per fer avenços importants de cara a lligar el text de l’acord d’associació. De fet, la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, ha explicat que “la prioritat d’Andorra és poder aprofitar aquest moment com una finestra d’oportunitat per avançar en aquells temes més polítics de la negociació tenint en compte les bones relacions entre els dos països”.

Les manifestacions les ha fet després que l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy, hagi presentat les prioritats de la presidència i que en aquestes hi hagi “impulsar les negociacions de l’Acord d’associació d’Andorra, Mònaco i San Marino” amb la voluntat de poder avançar el màxim possible aquestes converses.

A més d’aquesta prioritat, l’ambaixador ha explicat que la presidència del consell té quatre grans línies d’actuació: reindustrialitzar Europa i garantir l’autonomia estratègia oberta; avançar en la transició ecològica i l’adaptació mediambiental; impulsar una major justícia social i econòmics i reforçar la unitat europea.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending