L'Encuentro Cívico Iberoamericà farà arribar la veu de la societat civil a la Cimera del 2021

Andorra dona suport a la trobada, que per primera vegada comptarà amb la participació d’ONGs del país amb acció en l’àmbit de l'Amèrica Llatina

El passat 10 de setembre es va fer la trobada prèvia.
El passat 10 de setembre es va fer la trobada prèvia. SFGA

El XIII Encuentro Cívico Iberoamericà se celebrarà de manera virtual i amb el suport de la Junta d’Extremadura i el Govern d’Espanya els propers 28 i 29 de setembre. Prèviament a aquesta trobada va tenir lloc una jornada de treball, el 10 de setembre passat, en què les organitzacions civils, plataformes i xarxes de l’espai iberoamericà van treballar una declaració conjunta que s’ha d’aprovar durant l’Encuentro Cívico.

 El nou pacte social, la importància de la innovació i el medi ambient són alguns dels conceptes en què es va posar més èmfasi en uns debats molt centrats en analitzar les conseqüències de la crisi sanitària. La presidència andorrana, per la seva banda, dona suport a aquesta trobada per la importància de fer arribar la veu de la societat civil als caps d’Estat i de Govern de la Conferència Iberoamericana i per primera vegada hi ha entitats andorranes que participen en la reunió.

Undels principals objectius és elaborar un pla de treball 2020-2022 

Els objectius de l’Encuentro Cívico són: aprovar la declaració que s’elevarà als caps d’Estat i de Govern; elaborar un pla de treball 2020-2022 (fins a la propera Cimera Iberoamericana) per fer un seguiment articulat de la feina de la societat civil a Iberoamèrica; reforçar la institucionalitat de l’Encuentro Cívico i la seva capacitat d’acció i interlocució política; i promoure la participació de tots els actors per aconseguir un espai de treball articulat i liderat per les xarxes regionals i les plataformes nacionals.

L’agenda de l’Encuentro Cívico començarà el dia 28 amb la inauguració institucional, amb la intervenció del secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana del Govern d’Andorra, Marc Pons; l’alcalde de Cáceres, Luis Salaya, i la participació dels representants de les principals organitzacions civils, plataformes i xarxes de l’espai iberoamericà. Posteriorment tindrà lloc la conferència inaugural, que porta per títol ‘Les organitzacions de la societat civil en la societat a distància’, una ponència oberta que les ONGs podran seguir en directe i amb la participació de la politòloga Cristina Monge i del coordinador de l’àrea de cohesió social de la SEGIB, Martín Rivero.

El segon dia –el dimarts 29– hi haurà la lectura de les propostes incloses en la declaració, així com el lliurament de la mateixa declaració a les autoritats i l’aprovació del pla de treball. Per últim, tindrà lloc l’acte de clausura, amb la participació de la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, i del president d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara.

Etiquetes

Comentaris

Trending