El Consell de Residents Espanyols torna a quedar desert

Fins a 59 demarcacions consulars del país a tot el món hauran de convocar novament eleccions per la falla en les anteriors, fetes al febrer

L'entrada principal del consolat i l'ambaixada d'Espanya.
L'entrada principal del consolat i l'ambaixada d'Espanya.

El passat febrer es van convocar unes noves eleccions per a formar el Consell de Residents Espanyols (CRE) a Andorra i a molts altres països del món. Per tant, hauria tornat a quedar desert una vegada més, com ja ha passat amb anterioritat. De fet, fins a 59 demarcacions han hagut de fer una segona ronda després què el resultat de les primeres, fetes al febrer, hagi sigut negatiu.

Les noves eleccions a Andorra es van convocar el passat 2 d’agost i, segons la normativa, es té un termini de dos mesos per poder presentar noves candidatures. En aquest procés electoral poden participar totes aquelles persones espanyoles que estiguin enregistrades al Padró d’Espanyols Residents a l’Estranger corresponent al Principat, amb una antiguitat d’un mes des de la convocatòria de les eleccions. Per tant, en aquest cas es tractaria de residents d’abans del juliol.

Els motius pels quals aquestes eleccions poden quedar desertes són diverses. Pot ser perquè no es presenti cap llista o candidat, com ja s’ha donat el cas en Andorra en diverses ocasions, perquè sigui impugnada o perquè es va presentar una única candidatura i no hagi arribat al 7% dels vots necessaris.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending