El Consell General participa en l’assemblea regional europea de la Francofonia

La trobada s’ha dut a terme entre diumenge i dimecres al parlament de Catalunya i ha comptat amb la presència dels membres de la cambra andorrana Carles Sánchez, Raül Ferré i Marc Magallon

Sánchez, Ferré i Magallón, a l'hemicicle del parlament de Catalunya.
Sánchez, Ferré i Magallón, a l'hemicicle del parlament de Catalunya. Parlament de Catalunya

Una delegació del Consell General està participant aquests dies en la XXXIV Assemblea Regional Europea de l’assemblea parlamentària de la Francofonia (APF). La trobada, que es fa a Barcelona, va començar diumenge i ha de finalitzar aquest dimecres, amb la presència de tres representants de la cambra andorrana: Carles Sánchez, Raül Ferré i Marc Magallòn.

En total, hi participen 18 delegacions provinents de diferents països del vell continent. En primer lloc, ha tingut lloc una reunió de la Conferència de presidents de la Regió Europa a la qual ha assistit Sánchez i en la que, entre altres qüestions, s’ha informat sobre el programa d’accions de cooperació en favor de diverses associacions d’ajuda als refugiats ucraïnesos, s’ha presentat una carta de la secció d’Armènia sobre el conflicte amb Azerbaidjan i, finalment, s’ha assenyalat la demanda del parlament d’Ucraïna per formar part de l’APF.

Al llarg d’aquests dies, els treballs de l’Assemblea s’han centrat en el tema ‘Els parlaments i els drets humans’, amb tres grups de treball: un ha abordat la cooperació entre parlaments com a eina de defensa dels drets humans; el segon, sobre la protecció dels drets dels parlamentaris, que ha comptat també amb la participació de l’exjutge andorrà al Tribunal d’Estrasburg, Josep Casadevall. Per últim, s’han treballat també els drets a la llibertat d’expressió i de reunió dels parlamentaris.

En aquest darrer panell ha intervingut Sánchez, que ha volgut destacar que “la regió europea ha de ser un model eficaç que doni suport tals valors i llibertats que atorguen als ciutadans la dignitat i els drets que necessiten”. En aquest sentit, ha defensat que “s’ha de fer evolucionant, ampliant el seu abast i capacitat”.

Comentaris

Trending