Condemna parlamentària de la invasió d’Ucraïna i clam per trobar “una resolució pacífica”

En una declaració institucional, la síndica general, Roser Suñé, ha fet una crida a aturar les hostilitats així com a apostar per la via de la negociació

La síndica Roser Suñé ha llegit la declaració.
La síndica Roser Suñé ha llegit la declaració. DEMÒCRATES

El Consell General ha condemnat la invasió d’Ucraïna per part de Rússia al mateix temps que demana l’aturada de les hostilitats. Ho ha fet via una declaració institucional que ha llegit la síndica general, Roser Suñé, abans de la sessió del ple que ha validat el projecte de llei de sancions internacionals. En el mateix text es demana trobar “una resolució pacífica” a través de la negociació.

Ha estat la mateixa presidenta de la cambra parlamentària qui s’ha encarregat de llegir la declaració abans del començament de la sessió. En ella, el Consell General “condemna i lamenta les accions bèl·liques iniciades” per Rússia contra Ucraïna i en demana “el seu cessament”. En el text posa es posa en relleu les “greus conseqüències per a tota la població ucraïnesa, així com a escala regional i global” que genera l’atac. Per això, es demana que “s’aturin les accions de guerra i es treballi per trobar una resolució pacífica al conflicte mitjançant  la via de la negociació”.

Al mateix temps, s’expressa “la solidaritat amb totes les víctimes” i es reclama que “s’estableixin els corredors humanitaris necessaris per salvaguardar la població civil”. També es defensa que s’ha de donar suport a totes les organitzacions que treballen sobre el terreny per defensar els drets humans.

Des del Consell s’ha volgut remarcar el “ple convenciment” que “les relacions entre països han de ser sobre la base del diàleg  i del respecte mutu, dins del marc dels fòrums internacionals a fi d’aconseguir la pau”. Posteriorment, en les respectives intervencions, tots els grups parlamentaris i el mateix Govern han volgut adherir-se a la declaració.

Comentaris (1)

Trending