Col·laboració entre Andorra i Mèxic per ajudar els cubans afectats per l’huracà Ian

El Govern va destinar 20.000 euros a la compra de làmines de polialumini que serviran per reparar les teulades afectades pel pas del cicló i l’executiu centreamericà s’ha encarregat del transport fins al port de L’Havana

Les làmines comprades per Andorra i transportades per Mèxic cap a Cuba.
Les làmines comprades per Andorra i transportades per Mèxic cap a Cuba.

Andorra i Mèxic han col·laborat conjuntament en una acció solidària per ajudar els damnificats pel pas de l’huracà Ian per Cuba el passat setembre. Tots dos països han permès l’arribada de làmines de polialumini que serviran per a la reconstrucció d’edificis danyats pel pas del cicló. L’aportació del Govern ha estat de 20.000 euros i el material ja ha estat entregat a les autoritats del país caribeny.

En concret, les 478 plaques que s’han adquirit a Mèxic en coordinació amb l’executiu centreamericà s’han pogut traslladar per carretera fins a Veracruz i, posteriorment, en vaixell fins al port de l’Havana. El pes del material ascendeix a 9,5 tones. El Principat va finançar-ne la compra i Mèxic s’ha encarregat de fer-les arribar a Cuba.

El material servirà per ajudar les famílies cubanes afectades ara fa uns mesos pel pas de l’Ian per l’illa. Les làmines han suposat per a Andorra un cost de 20.000 euros, sufragat via una contribució en concepte d’ajuda humanitària aprovada a finals de l’any passat pel consell de ministres. D’aquesta forma, molts dels edificis danyats pel fenomen meteorològic es podran reparar.

Etiquetes

Comentaris

Trending