Ciudadanos critica l’anunci d’Illa de proporcionar vacunes a Andorra

El líder de la formació ‘taronja’ al País Valencià, Toni Cantó, retreu la decisió que, al seu entendre, arriba “en ple caos de subministrament” després de la reducció de producció decidida per Pfizer

Toni Cantó, líder de Ciudadanos al País Valencià.
Toni Cantó, líder de Ciudadanos al País Valencià.

L’anunci fet pel ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, amb relació a l’enviament de vacunes cap a Andorra ha generat polèmica al país veí. El polític català va explicar en roda de premsa aquest dissabte que se signarà un conveni per permetre subministrar vaccins contra el coronavirus al Principat i no ha trigat a rebre crítiques. La principal, des de Ciudadanos. El seu líder al País Valencià, Toni Cantó, li va retreure la decisió via Twitter xarxa social on també molts usuaris particulars han expressat el seu enuig.

Pocs minuts després de l’anunci, fet per Illa en roda de premsa, l’actor, que va iniciar la seva carrera política a UPyD, amb qui va ser diputat al Congrés, i ara milita a Ciudadanos, partit pel qual és parlamentari a les Corts Valencianes, va fer una piulada on deixava clar que no comparteix que s’enviïn vacunes al Principat. Així, recordava que, al novembre, el titular de Sanitat va dir que es tindrien vaccins i que “si sobren, en un exercici de solidaritat les proporcionarem a països que les necessitin”, tot insinuant que, ara, Espanya no té prou dosis, més després de la decisió de Pfizer de retallar temporalment la producció.

Cantó comparteix el vídeo de les declaracions al novembre d'Illa i fa referència, llavors, a l'anunci fet aquest dissabte. “Avui, en ple caos de subministrament i del pla de vacunació, anuncia que donaran vacunes a Andorra”, piula el polític valencià. El missatge ha estat respost per un nombre importants d’internautes, la majoria dels quals comparteixen l’oposició de l’exactor a enviar dosis a altres països.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending