La cimera encara no té data ni format

El cap de Govern, Xavier Espot afirma que la decisió s'ha de prendre en una setmana o en quinze dies

Comentaris

Una de les reunions prèvies a la Cimera.
Una de les reunions prèvies a la Cimera. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot ha explicat que la Cimera Iberoamericana encara no té data i tampoc se sap el format. La decisió es prendrà en un termini d'una setmana o quinze dies. La pandèmia va ajornar la seva celebració el novembre de l'any passat i es va optar per situar-la el mes de març o d'abril d'aquest any.

Ara mateix s'estudien tres escenaris que són el presencial, el telemàtic o un format híbrid amb la presència d'alguns països i la resta amb videoconferència. Si s'opta per aquest darrer, les delegacions participants serien les d'Espanya i Porrtugal, per proximitat i relacions molt estretes amb Andorra, Guatemala i la República Dominicana. El primer perquè va ser l'últim en acollir la Cimera i el segon perquè serà el pròxim que l'acollirà.

La data, segons ha dit aquest dimecres el cap de Govern encara no s'ha tancat perquè s'està pendent de les agendes dels màxims dirigents dels països iberoamericans. Les noves onades de coronavirus amb l'aparició de noves soques han complicat la celebració de l'esdeveniment.

Al novembre de l'any passat es va optar per l'ajornament a l'espera que la situació fos millors uns mesos més tard i perquè no es volia perdre l'oportunitat de la projecció internacional que oferia per Andorra la presència al país de personalitats com el rei d'Espanya, el president de Portugal, el Copríncep francès, Emmanuel Macron -com a cap d'Estat-,  o destacats líders sud-americans.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending