Catalunya allargarà quinze dies més el tancament perimetral que impedeix viatjar a Andorra

El departament de Salut proposarà al Procicat la pròrroga de les mesures restrictives, ja que encara es considera que hi ha massa contagis diaris i excessiva pressió sobre el sistema sanitari

Una patrulla de mossos controla el compliment del confinament perimetral.
Una patrulla de mossos controla el compliment del confinament perimetral. RADIO LA SEU

Catalunya prorrogarà les mesures restrictives adoptades ara fa uns dies per intentar frenar l’expansió del coronavirus, entre els quals el confinament perimetral que impedeix, tret de casos excepcionals, l’arribada de visitants a Andorra o la sortida de residents. Així ho ha anunciat la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, que ha justificat la decisió pel fet que “necessitem més temps per poder estabilitzar la situació”.

Vergés, de fet, només ha confirmat el que hores abans havia avançat Marc Ramentol. En una entrevista a RAC 1, el secretari de Salut del govern català ja havia anunciat que la voluntat era demanar al Procicat allargar novament les restriccions. Com a mínim, quinze dies més. La decisió s’ha de prendre abans de divendres, que és quan es compleixen les dues setmanes del decret que va instaurar el confinament perimetral (que també és municipal els caps de setmana).

“La proposta inicial que Salut posarà sobre la taula serà la pròrroga de les mesures actuals. Després s'ha de sotmetre al criteri dels altres departaments i del Procicat”, ha afirmat Ramentol, quan se li ha demanat per les restriccions. La consellera, posteriorment, ho ha confirmat en roda de premsa.

Els mossos d'esquadra són els encarregats de controlar el confinament.

Relacionat

Catalunya allarga durant quinze dies més el toc de queda nocturn

En aquesta compareixença, de fet, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha justificat la decisió, ja que, malgrat que les dades epidèmiques dels darrers dies presenten una franca millora (descens de la taxa de reproducció i del nombre de contagis diaris), la pressió sobre el sistema sanitari, en canvi, es manté a l’alça. Així, ha recordat que els ingressos hospitalaris i, sobretot, a les unitats de cures intensives.

“Hem de consolidar aquesta baixada. Hem de baixar encara més”, ha afirmat Vergés, que considera necessari “situar-nos en un punt que no hi hagi un risc extrem de pujades que ens pugui portar a un nombre de casos insostenible”. En aquest sentit, ha indicat que les condicions per replantejar un aixecament de les restriccions serien tenir una taxa de reproducció per sota 1 de forma reiterada, menys de 300 ingressos a les UCI i una xifra inferior als mil contagis diaris.

Si el Procicat i la resta del govern català accepta la proposta de Salut, fet que sembla més que plausible, l’allargament, a partir del proper cap de setmana, seria de quinze dies. És a dir, ja s’arribaria a finals de novembre i, per tant, a les portes del pont de la Puríssima, la primera gran citat de la temporada turístic d’hivern per a Andorra.

Comentaris (5)

Trending