Catalunya allarga durant quinze dies més el toc de queda nocturn

A finals de la setmana vinent s’ha de decidir també si s’allarga el tancament perimetral, però tot fa preveure que així es farà per intentar consolidar la millora de dades epidemiològiques dels darrers dies

Els mossos d'esquadra són els encarregats de controlar el confinament.
Els mossos d'esquadra són els encarregats de controlar el confinament. ARXIU

Catalunya allargarà quinze dies més el toc de queda nocturn aprovat ara fa dues setmanes per intentar contenir l’expansió del coronavirus. Pel que fa al tancament perimetral, aquest encara està vigent durant uns dies més, però tot apunta que també s’acabarà prorrogant. Des de la Generalitat s’entén que aquestes mesures s’han de seguir implementant per consolidar la millora de les dades sanitàries detectada els darrers dies.

Així ho ha decidit el comitè tècnic del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT). La mesura es publicarà abans de dilluns al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), dia en què caducarà el primer decret que marca el que des del govern català s’ha volgut anomenar confinament nocturn. Des del departament de Salut s’argumenta que la pròrroga ha de servir per consolidar “les dades esperançadores” que s’han recopilat en els darrers dies, especialment la davallada de la taxa de reproducció per sota l’1.

Per tant, el toc de queda es mantindrà entre les deu de la nit i les sis de la matinada. També continuaran vigent altres mesures, com el tancament perimetral de la comunitat autònoma -i per tant, la restricció d’accés des d’Andorra- que, a més, durant el cap de setmana serà també municipal. Bars, restaurants, teatres o cinemes, entre altres locals, continuaran sense poder obrir. Aquestes mesures haurien de ser revisades a finals de la setmana vinent, però tot fa pensar que també seran sotmeses a una pròrroga.

Comentaris

Trending