La Cambra alerta que el calendari que es vol marcar per l’acord d’associació “és molt ajustat”

Després de les reunions mantingudes amb representants de la Unió Europea a Brussel·les, l’entitat remarca que es vol “un bon conveni” per a Andorra i s’avisa que la velocitat que es vol imprimir pot complir el tractament de “temes essencials”

Comentaris

Representants de la Cambra a Brussel·les.
Representants de la Cambra a Brussel·les. CAMBRA DE COMERÇ

Les presses de la Unió Europea no acaben de convèncer del tot el teixit empresarial. La voluntat de l’organisme comunitari, almenys segons es va exposar aquesta setmana durant la reunió amb els caps negociador, és tenir un acord d’associació enllestit durant el primer trimestre del 2024 i poder rubricar-lo a l’abril. La Cambra de Comerç, que just aquest dimecres i dijous ha mantingut reunions amb representants de la UE, avisa que el calendari pot ser “molt ajustat”.

El viatge, segons s’ha explicat en un comunicat, ha servit perquè representants de l’entitat, encapçalats pel seu president, Josep Maria Mas, hagi pogut mantenir trobades amb homòlegs europeus. A ells s’han traslladat “les especificitats de la realitat econòmica i social andorrana”. En certa forma, es pot dir que s’ha intentat pedagogia.

Els participants a una de les rondes de negociació per a l'Acord d'associació a Brussel·les.

Relacionat

La UE exigeix tancar l’acord d’associació el primer trimestre del 2024 i rubricar-lo a l’abril

A la vegada, s’ha volgut deixar clar que són partidaris de l’acord d’associació, però que “el principal objectiu és signar un que sigui bo per a Andorra i en concret per al teixit empresarial del país”. I aquí és on s’entén que aquesta velocitat que es vol imprimir en el tram final de la negociació pot ser problemàtica. “El calendari és molt ajustat per tenir temps a tractar els temes essencials en la negociació”, alerten.

Des de la Cambra també s’ha posat en relleu que “encara no disposen de les propostes de textos legals concrets que es pretenen signar dins de l’acord d’associació amb la Unió Europea”. Sumant aquests dos aspectes, des de la cambra s’aposta “perquè aquestes negociacions segueixin el seu curs” i, sobretot, perquè “es disposi del temps necessari per poder realitzar una anàlisi i eventualment, una revisió del contingut del projecte de l’acord”.

Un aspecte que es considera positiu és el fet que “tant els responsables de les diferents direccions generals de la Comissió Europea amb qui s’han reunit, com també els diplomàtics de la representació permanent francesa i espanyola a la Unió Europea s’han mostrat oberts a escoltar el sector empresarial andorrà i també, a respectar les especificitats del país”. Ara, però, s’insisteix en el fet que córrer massa potser no és la millor opció.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending