La branca andorrana de l’ANC reclama la independència en resposta a la inhabilitació de Torra

L’entitat, que prefereix no fer cap concentració de protesta per la crisi sanitària, denuncia en un manifest “les institucions podrides” de l’Estat espanyol a qui acusen d’estar “ancorat en la dictadura”

Concentració de l'ANC andorrana el passat gener quan es va conèixer la primera sentència contra Torra.
Concentració de l'ANC andorrana el passat gener quan es va conèixer la primera sentència contra Torra.

La branca andorrana de l’Assemblea Nacional Catalana ha compartit via xarxes socials un dur comunicat amb el qual critiquen la inhabilitació del fins dilluns president de la Generalitat, Quim Torra. En el text carreguen amb contundència contra l’Estat espanyol, a qui acusen de tenir “les institucions podrides” i defensen que “hem de dir prou i proclamar la independència”. Al seu entendre, és la forma de “sortir d’un país ancorat en la dictadura”.

L’entitat, tenint en compte la situació sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus, ha decidit no fer cap concentració al carrer, a diferència d’anteriors vegades. Tot i això, no s’ha volgut quedar quieta i consideren necessari denunciar la inhabilitació de Torra, certificada el dilluns pel Tribunal Suprem espanyol. Per això, “hem decidit fer un manifest” que han titulat de forma contundent: “El govern d'Espanya declara la guerra a Catalunya”.

Asseguren en el text, que han compartit via xarxes, que s’ha donat “un cop d'estat jugant un joc brut i al mateix temps perillós”. S’assegura, a més, que “Espanya té les seves institucions podrides; des de la corona, fins a jutges i fiscals” i que “s’amaguen darrere d'una paraula, democràcia”, de la qual “no saben el seu significat”.

Lamenten que amb “maquiavèl·liques estratègies” es busca “anar contra un poble que només busca respecte a les seves institucions, a la seva llengua i als seus costums”. Adverteixen, a més, que “el poble català està dolgut de mort” i que ara “hem de dir prou i per damunt de tot proclamar la independència”.

Consideren que cal “sortir d'Espanya”, ja que “és un país ancorat en una dictadura, que encara avui, es permet el luxe d'empresonar polítics, i persones amb altres ideals, d'apallissar al poble per no estar agenollat, destituir les nostres institucions, mentre faciliten la fugida a un rei corrupte, mentre premien als opressors , mentre donen suport a un rei dictador, mentre manté un tribunal de justícia mafiós i mentre s'amaga darrere dels atemptats de Barcelona i Salou”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending