Andorra presidirà dimarts la reunió sectorial de la Cimera centrada en la Ciència i la Innovació

La trobada, que es tornarà a fer de manera telemàtica, servirà perquè els 22 Estats comparteixin les actuacions que estan impulsant per combatre el coronavirus i els seus efectes

Una reunió anterior d'àmbit sectorial de la Cimera.
Una reunió anterior d'àmbit sectorial de la Cimera.

Ministres i altes autoritats iberoamericanes de Ciència, Tecnologia i Innovació es reuniran de manera telemàtica el proper dimarts, 27 d’octubre, en el marc de les reunions preparatòries per a la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que Andorra acollirà el 22 d’abril de l’any vinent. La trobada virtual servirà tant per avaluar els avenços dels acords presos en anteriors conclaus com per posar en comú les actuacions que s’estan impulsant per combatre la Covid-19 i els seus efectes.

El camí cap a la Cimera es continua fent, això sí, de forma telemàtica donada la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Un nou pas es viurà el dimarts amb una altra de les reunions previstes en el marc de les trobades sectorials, en aquest cas, dels responsables de Ciència, Tecnologia i Innovació dels diferents països. L’encontre servirà també per compartir experiències i bones pràctiques amb l’objectiu de potenciar tant la cooperació orientada al desenvolupament sostenible i la recuperació socioeconòmica, com la promoció de la ciència, la tecnologia i la innovació en l’espai iberoamericà.

Un dels principals objectius és aprovar una Estratègia Iberoamericana d’Innovació amb la qual es vol contribuir al desenvolupament sostenible a les diferents regions. Segons s’ha explicat en un comunicat, es vol esdevenir “una àrea de lideratge mundial del desenvolupament sostenible, orientant i aprofitant els instruments del coneixement i la innovació per fer realitat una transformació històrica”. A la part final de la reunió s’aprovarà una declaració sectorial que pugui ser elevada a la reunió de Caps d’Estat i de Govern de l’any vinent. 

La trobada es farà de forma telemàtica i hi participaran ministres i alts responsables de Ciència, Tecnologia i Innovació dels 22 països membres de la Cimera Iberoamericana

Des de l’organització de la trobada es recorda que la voluntat de la Secretaria Pro Tempore andorrana és impulsar la innovació a Iberoamèrica i posar-la al servei de l’assoliment dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquest sentit, el lema escollit per a la mateixa Cimera és ‘Innovació per al desenvolupament sostenible – Objectiu 2030. Iberoamèrica davant el repte del coronavirus’.

Per als impulsors de la cimera, “en el context mundial actual, la pandèmia derivada del coronavirus evidencia encara més la importància del coneixement i la innovació com a instruments per prevenir, combatre i fer front als efectes de fenòmens com les crisis sanitàries, el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat o els desastres naturals”. Així, s’assegura que “la crisi ha posat de manifest la vulnerabilitat de les societats i la necessitat d’avançar vers al desenvolupament sostenible tenint en compte l’Agenda 2030 i mantenint el compromís que ningú quedi enrere”. I és en aquest context on es considera que l’intercanvi d’experiències entre els països, institucions i organismes internacionals pren encara més rellevància.

Aquests reptes seran, precisament, els que debatran els representants dels 22 Estats membres de la Conferència Iberoamericana durant la reunió que Andorra presidirà, de nou de manera telemàtica, i que també ha de servir per enfortir les aliances estratègiques i la cooperació entre estats en matèria de ciència, tecnologia i innovació, amb el propòsit d’avançar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.