Andorra exposarà als ministres iberoamericans la gestió educativa durant la Covid

S'incidirà en l’ensenyament telemàtic i el cribratge massiu, i també s’incidirà en la peculiaritat de l’estructura del país, amb la coexistència dels tres sistemes

Espot, Martínez Benazet i Vilarrubla durant la seva visita al centre de cribratge escolar.
Espot, Martínez Benazet i Vilarrubla durant la seva visita al centre de cribratge escolar. SFGA

L’impacte de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 sobre l’educació serà un dels eixos sobre els quals debatrà la XXVII Conferència iberoamericana de ministres d’Educació que Andorra acollirà, de manera telemàtica, aquest dimarts. Un dels objectius d’aquesta reunió, que s’emmarca en els actes preparatoris per a la Cimera de Caps d’Estat i de Govern que el país acollirà el mes d’abril de l’any que ve, és que els estats participants puguin compartir experiències sobre com els diferents sistemes educatius s’han adaptat a les noves circumstàncies imposades per la pandèmia

Així, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, compartirà de quina manera, un cop decretat el tancament de les escoles el mes de març, es va treballar per facilitar l’ensenyament telemàtic. Explicarà com es van repartir dispositius informàtics entre els alumnes que no en tenien i l’habilitació de connexions a internet. Es van distribuir 308 tauletes i es van materialitzar 59 noves connexions telemàtiques. I és que la vocació del ministeri d’Educació va ser que les classes poguessin continuar de forma telemàtica a través de la utilització de plataformes; és per això que, a més a més, es va crear una pàgina web per aglutinar tota la informació que vinculava educació i Covid-19.

Andorra incidirà en les competències lingüístiques en els tres idiomes que adquireixen els estudiants i també en el fet que fins i tot poden adquirir coneixements en llengua i cultura portugueses. D’altra banda, un dels eixos sobre el qual els ministres iberoamericans d’Educació centraran la jornada serà el de les escoles i sistemes educatius innovadors i compromesos amb la sostenibilitat.

Precisament, des d’Andorra s’incidirà en el projecte de les escoles verdes, una proposta d’educació ambiental de la qual ja participen 9.000 alumnes, és a dir, el 80% del total del país. L’objectiu fixat és que abans no acabi l’any tots els centres públics del país es trobin integrats en aquesta iniciativa.

Etiquetes

Comentaris

Trending