Andorra i l'ambaixador de la UE analitzen l'estat de les negociacions sobre l'Acord d'associació

La pròxima ronda de reunions per avançar en el text tindrà lloc el mes de desembre a Brussel·les

Comentaris

Una imatge de la reunió d'aquest dijous.
Una imatge de la reunió d'aquest dijous. SFGA

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba; l’ambaixadora a França, Eva Descarrega; i l’ambaixadora a la Unió Europea, Esther Rabassa,  s’han reunit aquest dijous amb l’ambaixador de la UE, Didier Lenoir. Durant la trobada han tractat l’estat de les negociacions de l’Acord d’associació i s'ha preparat la pròxima ronda de negociació que tindrà lloc el mes de desembre.

La setmana passada, Riba es va reunir de manera telemàtica amb la cap negociadora adjunta, Clara Ganslandt. La trobada va permetre treballar en la incorporació al text d’alguns articles dels acords ja existents entre Andorra i la Unió Europea. Es va poder avançar substancialment en com es recolliran dins de l’Acord algunes disposicions que formen part tant de l’Acord comercial del 1990 com del Protocol sobre qüestions veterinàries del 1997. Paral·lelament, en la reunió virtual també es va explicar la posició andorrana pel que fa a l’annex relatiu a estadística.

D'altra banda, aquesta mateixa setmana Landry Riba, ha iniciat la segona ronda de reunions públiques per donar a conèixer a la ciutadania els detalls de l’Acord d’associació amb la Unió Europea, així com l’estat del procés de negociació amb Brussel·les. Aquesta segona ronda, després d’una primera que es va dur a terme arreu del país durant el setembre i l’octubre del 2019, se centra en la lliure circulació de mercaderies dins l’acord amb la UE.

Comentaris (1)

Trending