Ampliats els terminis perquè els residents catalans puguin participar en les eleccions al Parlament

El vot per correu es podrà demanar fins al pròxim dimarts i també hi haurà més temps per enviar-lo o per dipositar-lo de forma presencial a l’urna del consolat

A l'ambaixada poden votar quan hi ha eleccions els residents espanyols.
A l'ambaixada poden votar quan hi ha eleccions els residents espanyols.

Els residents catalans tindran més facilitats per participar en les eleccions al Parlament si aquestes, finalment, s’acaben celebrant el 14 de febrer. La Junta Electoral Central ha modificat alguns dels terminis dels tràmits a realitzar per poder votar. Entre ells, el temps per demanar el sufragi per correu, que s’amplia fins al pròxim dimarts.

La decisió es pren tenint en compte les excepcionals circumstàncies que envolten els comicis, amb una suspensió per part de la Generalitat aixecada per Tribunal Superior de Justícia de Catalunya arran dels recursos presentant per diverses formacions i, fins i tot, un particular. Durant uns dies, tota la preparació es va aturar i això ha pogut afectar la realització d’alguns tràmits.

Un primer canvi fa referència als terminis per demanar el vot pregat. Aquest havia finalitzat dilluns passat, però s’ha ampliat fins al dia 26. És a dir, fins dimarts. A banda, també s’amplia el temps per, un cop es tingui la documentació, fer l’enviament del vot per correu: fins al dissabte 13 de febrer.

L’urna presencial al consolat també estarà disponible més dies. Inicialment, la seu diplomàtica estava oberta del 10 al 12. Ara, també ho estarà el dissabte i el mateix diumenge de les eleccions.

Etiquetes

Comentaris

Trending