L’ambaixada francesa se suma a l’homenatge al professor assassinat per un islamista

La legació diplomàtica qualifica “d’acte bàrbar” el crim i remarquen que Samuel Paty “va morir per fer la seva feina, que era ensenyar als estudiants la llibertat d’expressió i els valors de la República”

Comentaris

L'ambaixada de França a Andorra.
L'ambaixada de França a Andorra. ARXIU

L’ambaixada francesa a Andorra qualificat “d’acte barbar” l’assassinat el passat divendres d’un professor d’història i geografia a Conflans-Sainte-Honorire, prop de París. Des de la seu consolar s’ha emès un comunicat on es condemna amb rotunditat una acció perpetrada per “un jove terrorista islamista” i que “volia arribar als propis fonaments de la nostra República”. Per això, la legació se sumarà a l’homenatge nacional convocat a tot el país gal en memòria del docent, Samuel Paty.

En el text, es posa en relleu que es vol retre homenatge a aquest professat, de qui deixen clar que ha mort “per fer la seva feina, que era ensenyar als seus estudiants la llibertat d'expressió i els valors de la República”. A la vegada, remarquen que “els nostres pensaments van a la seva família, als seus éssers estimats i col·legues”.

En el comunicat s’explica que “Samuel Paty ha sigut assassinat perquè donava una classe sobre un dels pilars de la nostra democràcia: la llibertat d’expressió”. S’entén que “a través d’ell són atacades la República i la seva Escola, la seva columna vertebral”. En aquest sentit, s’afirma que “davant de la ignomínia d’aquest acte, hem de reaccionar amb unitat, fermesa i lleialtat als nostres principis” i cal “reafirmar tots la força dels valors de la República que són la llibertat, la fraternitat i la laïcitat”.

Cal recordar que en homenatge a Paty s’ha convocat un homenatge nacional a tota França de cara a dimecres vinent. Des de l’ambaixada s’avança que “ens hi sumarem per afirmar fort i clar la unitat de tota la nació davant d’aquest acte menyspreable i covard”.

El Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella.

Relacionat

El Lycée farà un acte en memòria del professor decapitat a França

Etiquetes

Comentaris

Trending