El Lycée farà un acte en memòria del professor decapitat a França

El delegat de l'ensenyament francès a Andorra, Denis Dekerle presidirà l'homenatge

El Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella.
El Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella. Altaveu

Els professors del Lycée Comte de Foix faran un homenatge en memòria del seu company, Samuel Paty, assassinat per un alumne a la sortida de la seva escola a Conflans-Sainte-Honorine, L'acte tindrà lloc aquest dilluns a les 10.20 h a la sala de professor i comptarà amb l'assistència del delegat de l'ensenyament francès a Andorra, Denis Dekerle.

 

El delegat ha estat aquest diumenge a la tarda a Perpinyà per participar en un altre acte que ha tingut lloc en aquesta població. Després de les vacances de Tots Sants es durà a terme un gran homenatge. Tots els sindicats de docents han fet comunicats convidat a participar en els diversos actes. La víctima, que va morir decapitada, era un professor d'història d'un institut de secundària, que hauria fet una classe sobre llibertat d'expressió i hauria mostrat als alumnes a l'aula unes caricatures de Mahoma.

L'assasí és un noi txetxè de 18 anys. Segons diversos mitjans, després de decapitar el professor, l'agressor va cridar: "Al·là és gran" i, a continuació, va pujar a Twitter una foto de la seva víctima: "En nom d'Al·là he executat un d'aquests gossos de l'infern que es burla del Profeta". Aquest curs, el pare d'una alumna va emetre un missatge a les xarxes socials. En un vídeo, deia que el professor "ja no ha podia romandre en l'Educació Nacional" i convidava altres pares d'alumnes a mobilitzar-se. 

 

 

Comentaris (12)

Trending