L’alcalde de la Seu d’Urgell confia que el nou hospital estigui enllestit el 2027 o 2028

Les obres d’urbanització van començar al maig al terreny situat al costat de la caserna de Bombers i els treballs de construcció ho haurien de fer en dos anys

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, explicant on es construirà el nou hospital
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, explicant on es construirà el nou hospital Albert Sanjuan

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells anunciava que en uns dos anys s’iniciarien les obres de construcció de l’Hospital Comercal de l’Alt Urgell. Estarà ubicat al costat de la caserna de Bombers de la Seu d’Urgell i les obres d’urbanització del terreny ja han començat. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, confia que de cara al 2027 o 2028 les noves instal·lacions estiguin operatives.

El passat mes de maig van començar les obres d’urbanització de la zona SUD1, als terrenys a tocar de la N-260 al costat de la caserna de Bombers. En aquests terrenys de titularitat municipal és on la Generalitat de Catalunya ha de començar a construir d’aquí a uns dos anys l’Hospital Comarcal de l’Alt Urgell. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, explica que els treballs que s’estan fent és per construir els carrers i portar les instal·lacions basques. “Aquestes obres estaran acabades entre l’abril o el maig de l’any vinent”, ha exposat.

Treballs d'urbanització en el terreny on s'ha de construir el nou hospital
Treballs d'urbanització en el terreny on s'ha de construir el nou hospital

Una cosa és la urbanització de la zona i l’altra és l’inici de les obres de construcció de les noves instal·lacions. El conseller de Salut català, Manel Balcells va dir a principis d’aquest 2023 que les obres començarien en uns dos anys, és a dir, el 2025. Barrera confia que “si els treballs duren uns dos anys o tres, cap al 2027 o 2028 l’hospital hauria d’estar en funcionament”.

L’actual Fundació Sant Hospital ha quedat obsoleta i el nou equipament millorarà l’atenció als pacients i potenciarà la incorporació d’algunes proves i tractaments que puguin ser prestats de manera més propera, evitant així desplaçaments a altres centres.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending