Acord perquè joves andorrans puguin residir i treballar un any al Canadà

El programa ‘Work and Holiday’ s’inicia amb 25 places i també permetrà que nacionals del país nord-americà puguin fer estades similars al Principat

Ubach i Drukier amb el conveni que dona el tret de sortida al programa.
Ubach i Drukier amb el conveni que dona el tret de sortida al programa. SFGA/JAViladot

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i l’ambaixadora de Canadà a Andorra, Wendy Drukier, han presentat aquest dijous l’obertura de la primera convocatòria del programa ‘Work and Holiday’. Es tracta d’un projecte que ofereix l’oportunitat als joves andorrans de viatjar al país nord-americà i també a la inversa, amb l’objectiu de conèixer l’Estat i poder treballar-hi.

En aquesta primera edició, la iniciativa ofereix un total de 25 places. Ubach ha destacat que el programa vol “promoure i facilitar l’accés dels joves a unes oportunitats que els permetran aprofundir en la comprensió de la cultura, societat i llengües de l’altre país gràcies a una experiència de viatge, treball i vida a l’estranger”.

Per a participar en el projecte s’ha de ser andorrà o canadenc i tenir entre 18 i 30 anys en el moment de la sol·licitud. Les places s’atorguen per ordre d’inscripció i la convocatòria s’obre al públic el 21 de juny, a partir de les tres de la tarda. Si compleixen tots els requisits, els candidats rebran una carta de presentació i tindran un any per desplaçar-se al Canadà i activar el visat Work and Holiday. A partir d’aquí, disposen d’un any per residir-hi. El cost de participació és de 156 dòlars canadencs.

Drukier ha apuntat que “ens acostem al moment de deixar enrere el pitjor d’aquesta pandèmia i reprendre el nostre estil de vida, rellançant projectes i activitats que vam haver de postergar”. No obstant, ha advertit que, degut a les mesures encara marcades per l’executiu canadenc, “ara per ara és necessari que els joves andorrans tinguin una oferta de treball vàlida i vigent abans de poder entrar al país; esperem que aquesta circumstància variï tan aviat com l’evolució de la pandèmia ho permeti”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending