Xerrades, tallers i foment de l’emprenedoria en clau de dona ‘premiats’ amb 22.000 euros

El programa de subvencions a empreses i associacions que promouen projectes d’igualtat de gènere impulsa cinc iniciatives

El programa radiofònic 'Amb Veu de Dona' ja ha obtingut el suport del Govern en altres ocasions.
El programa radiofònic 'Amb Veu de Dona' ja ha obtingut el suport del Govern en altres ocasions.

Tallers, xerrades, programes de ràdio o foment de l’emprenedoria, sempre en clau de dona, són els que es repartiran 22.000 euros en subvencions en el marc del programa per impulsar projectes d’igualtat de gènere, que concedeix ajuts econòmics directes a empreses i associacions legalment constituïdes al Principat. Les subvencions concretes, cinc, les ha aprovat el Govern aquest dimecres, a proposta de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés.

Aquests ajuts s’han atorgat aquest any per segona vegada i tenen l’objectiu d’impulsar activitats, actes o programes relatius a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i la prevenció de la violència de gènere, subvencionant les despeses derivades de la seva organització. Enguany s’han atorgat un total de 22.013,75 euros repartits entre els projectes d’Acció Feminista, Agència Colominas, Aimara SLU, Cerqueda Internacional Serveis i Unió Ràdio del Pirineu.

L’Agència Colominas se li ha atorgat la quantitat més elevada,  8.000 euros, pel projecte Enterprising Women LAB, un esdeveniment de caràcter anual destinat a fomentar l’emprenedoria femenina i donar rellevància a dones amb una important trajectòria

Entrant al detall, Acció Feminista ha rebut 6.000 euros pel projecte de cicle de conferències ‘L'hora Bruixa’, que preveu xerrades mensuals amb especialistes sobre conceptes relacionats amb el feminisme i l’empoderament femení, fent pedagogia i divulgació amb la ciutadania. Per la seva part, a l’Agència Colominas se li ha atorgat una quantitat de 8.000 euros pel projecte Enterprising Women LAB, un esdeveniment de caràcter anual destinat a fomentar l’emprenedoria femenina i donar rellevància a dones amb una important trajectòria.

Aimara SLU ha rebut 1.353.75 euros per ‘Dona Empoderada’. Es tracta d’un taller grupal dirigit a dones víctimes de violència de gènere en el qual es treballa –entre d’altres– el creixement personal amb l’objectiu d'augmentar l’autoestima, l’empoderament i crear una xarxa de suport per dones. Cerqueda Internacional Serveis ha estat subvencionat amb 2.556,56 euros pel projecte de ‘Consciència Emocional’, un conjunt de sessions de coaching online dirigides a dones que busquen incorporar aprenentatges generant un context en què les pròpies participants identifiquen els seus reptes.

Finalment, Unió Ràdio del Pirineu ha rebut 4.103,43 euros per ‘Amb veu de dona’. Aquest consisteix en l’elaboració d’una sèrie d’entrevistes íntimes i personals a dones del país de totes les edats i professions amb la voluntat de donar visibilitat a les seves històries. El projecte finalitza amb un acte de cloenda que inclou una xerrada o taula rodona al voltant de la igualtat de gènere, un homenatge a les dones participants i una actuació musical.

Etiquetes

Comentaris

Trending