Usuaris i gestors lamenten que l’oficina virtual de tributs segueix amb disfuncions

Aquesta tarda i fins a la nit es faran tasques de manteniment al portal per intentar minimitzar les anomalies que fa setmanes que presenta

Imatge de la pantalla d'un usuari.
Imatge de la pantalla d'un usuari.

L’oficina virtual de tributs és un desgavell. “Ens farà parar a tots bojos”, lamenten diversos gestors que han confirmat que el portal continua presentant disfuncions incomprensibles que tant als professionals que hi treballen per compte de clients com als usuaris individuals que també el fan servir els genera un important mal de cap.

De fet, aquesta tarda i fins a la nit s’haurien de fer tasques de manteniment amb l’objectiu d’intentar resoldre les deficiències que presenta, per mirar de minimitzar les anomalies de l’oficina en un moment àlgid de l’activitat tributària quant a la presentació de declaracions i altres informes de naturalesa similar. De fet, ja s’han allargat els terminis de presentació d’alguns dels impostos. I hi ha el convenciment que l’administració té clar que els procediments no van com haurien d’anar i d’aquí que es doni més marge.

Les anomalies que presenta, de molt diversa índole, són en molts casos del tot incomprensibles. A molts obligats tributaris els surt pendent de presentar la documentació del 2020, per exemple, quan no és cert. A més, quan es presenta la declaració de l’IRPF del 2021 apareix en pantalla que s’ha finalitzat el tràmit del 2020. I així anar fent, generant una notable confusió.

I és que alguns dels afectats han explicat que “és cert que després d’una estona s’acaba podent imprimir el rebut justificant de presentació de 2021, però durant una estona estàs al·lucinant de no saber a quin període farà el registre l’oficina virtual”. I com aquest procediment, les anomalies sorgeixen en d’altres operacions. “Acabarem parant tots bojos”, afirmen.

Comentaris (2)

Trending