Un tècnic de meteo amb passat al Sipaag en les travesses per la secretaria d’Estat de Funció Pública

El nom de Toni Molné està sobre la taula de Trini Marín mentre que Carles Miquel repetirà com a director de l’Oficina de l’Energia i Acció Climàtica, Albert Gomà apunta a dirigir Transports i Mobilitat alhora que seguiran en els càrrecs Sílvia Ferrer, Ferran Teixidó i Josep Maria Casals

Toni Molné en una compareixença sobre meteorologia.
Toni Molné en una compareixença sobre meteorologia. SFGA

Un tècnic del departament de meteorologia de Govern amb una llarga trajectòria a l’administració i també amb passat el Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag), d'on va sortir de no gaires bones maneres, apareix en les travesses per agafar el comandament de la secretaria d’Estat de Funció Pública. La titular d’Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín, té sobre la taula el nom de Toni Molné com a possible recanvi de Lara Vilamala.

Hores d’ara només hi hauria un possible sondeig, sense que hi hagi res en ferm encara. El que sí que és clar és que Vilamala no repetirà. Proposada al seu dia per Liberals, la funcionària també sindicalista amb plaça al departament de policia preveu tornar al seu lloc de treball, ara de tècnica de suport policial, dilluns vinent. Molné, d’ascendir a secretari d’Estat, deixaria vacant un lloc al servei meteorològic, que està integrat a l’Oficina d’Energia i Acció Climàtica.

Aquesta oficina no canviarà de director. Carles Miquel continuarà al capdavant d’aquest departament, això sí, ara inclòs en la secretaria d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat. Com a segon director del secretari d’Estat David Forné hi podria anar Albert Gomà, actual cap de la unitat d’Energia. Aquest lloc, però, a diferència del de Miquel, no està confirmat.

Sí que s’han ratificat tot de càrrecs. En aquest sentit, el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, ha confirmat en els seus llocs la directora de Medi Ambient, Sílvia Ferrer, i els màxims responsables d’Agricultura, Josep Maria Casals, i del cos de banders, Ferran Teixidó. Més confirmacions, en aquesta ocasió a Afers Exteriors. Imma Tor manté per ara en els seus llocs de direcció a Andreu Jordi (Afers Bilaterals i Consulars), Florència Aleix (Afers Multilaterals i Cooperació) i Cristina Mota (Afers Jurídics Internacionals i Recursos Humans).

EDUCACIÓ

Qui de moment també ha confirmat tots els directors de manera sorprenent almenys ara per ara és el titular d’Educació, que alhora també és el ministre de Relacions Institucionals, Ladislau Baró. Com a mínim de moment, Baró mantindrà en els seus càrrecs els quatre directors que ja tenia Ester Vilarrubla. En aquest sentit, s’ha confirmat, i així ja s’ha publicat al BOPA, Maite Casals com a directora de l’Escola Andorrana i Formació Andorrana; Josep Maria Areny com a responsable de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals; Marie Pagès, de directora del Departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans; i Francesc Xavier Campuzano al capdavant Formació Professional, Formació al Llarg de la Vida i Innovació Tecnològica. La ratificació, segons les fonts consultades, és momentània i es preveu que en algunes setmanes hi comenci a haver canvis.

Comentaris (27)

Trending