Sorpresa, preocupació i desitjos d’encert per la remodelació de Govern

Els grups parlamentaris han mostrat les seves reaccions pel canvi produït a l’executiu ahir al vespre, que suposa modificacions estructurals als ministeris i les competències de cadascun

El cap de Govern, Xavier Espot, i l'exministra de Turisme, Verònica Canals.
El cap de Govern, Xavier Espot, i l'exministra de Turisme, Verònica Canals.

Ahir al vespre el cap de Govern, Xavier Espot, feia pública la sortida de la fins ara titular de Turisme, Verònica Canals. Així s’iniciava tota una remodelació de fins a tres ministeris més, creant un nou equip ministerial per al que resta de legislatura. Avui, els grups parlamentaris s’han pronunciat al respecte, destacant, en primer lloc, la sorpresa, ja que a la sessió de Consell General no es va comentar res. També s’ha denotat una mica de preocupació per certs canvis que podrien afectar a propostes de llei pràcticament enllestides. Per últim, tots ells han volgut traslladar els seus desitjos d’encerts per al que està per venir.

A l’oposició, el president del grup parlamentari Terceravia, Josep Pintat, ha traslladat la seva sorpresa per la remodelació a Govern. “Sobta, sobretot, el canvi de cadires que hi ha hagut, perquè són persones que ja tenien unes competències i ara hauran d’afrontar unes altres”, ha explicat Pintat. També ha destacat que, potser, aquestes modificacions poden evidenciar un desgast de Govern, tenint en compte el marc sanitari en el qual s’han donat aquests canvis estructurals, “però això ja es veurà”.

Per la seva banda, la consellera general no adscrita, Carine Montaner, sols ha volgut traslladar els seus ànims a Verònica Canals. “La considero una persona molt pragmàtica i dialogant i li desitjo molta sort”, ha exposat Montaner. Respecte a la resta de canvis no s’ha pronunciat, solament que hi espera molts encerts per part d’aquest nou Govern.

“No veiem que aquests canvis puguin suposar un impuls per a Govern i més, tenint en compte que estem a meitat legislatura”

Susanna Vela, consellera general del grup parlamentari Socialdemòcrata, ha explicat que “no veiem que aquests canvis puguin suposar un impuls per a Govern i més, tenint en compte que estem a meitat legislatura”. També ha traslladat la seva preocupació perquè aquestes modificacions afecten i comprometen reformes en curs, com la de la Llei de funció pública i el projecte d’Igualtat. Respecte a aquest últim, Vela ha apuntat que “és un projecte que requereix transversalitat i ens trobem que passa de formar part d’una secretaria d’Estat a tornar a formar part d’una àrea o d’un departament d’un ministeri que ja està molt saturat, com és el d’Afers Socials”. Però, la consellera apunta que s’hi haurà d’anar veient amb el temps què és el que passa realment i com hi afecta a tots els tràmits en curs.

A la majoria conjunta amb Ciutadans Compromesos, també s’hi ha pronunciat. En concret, Carles Enseñat, president del grup parlamentari Demòcrata, ha volgut donar les gràcies a Canals per el seu ben fer durant el temps que ha estat al capdavant de Turisme. “Respecte a la remodelació de Govern, pensem que s’ha fet amb el criteri de buscar les persones idònies”, ha exposat Enseñat. Respecte a la representació de la formació política a l’executiu, ha indicat que pensa que “dos anys després s’ha demostrat que aquest pacte funciona. Si ho comparem amb altres coalicions, va molt bé. La incorporació de Trini Marín potser, es pot entendre com un aval d’aquest bon funcionament”.

“Està clar que la quota liberal queda més que ben representada amb tres carteres i penso que aquest no és un tema que s’ha de parlar a l’hora de fer aquesta remodelació”

Per últim, Ferran Costa, president del grup parlamentari Liberals, ha indicat que pensa que “tots els ministres estan més que capacitats per tirar endavant, per tant, el que haurem de valorar serà la seva feina, no els canvis que s’han fet ara”. Respecte al fet que ara hi hagi una persona menys de la formació parlamentària a l’equip de Govern, Costa ha explicat que “està clar que la quota liberal queda més que ben representada amb tres carteres i penso que aquest no és un tema que s’ha de parlar a l’hora de fer aquesta remodelació”.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending