Els socialdemòcrates furguen en els ‘negocis’ que pugui tenir Cinca amb l’administració

El grup parlamentari del PS ha demanat al Govern que posi per escrit totes les adjudicacions que s’han fet, també des de les empreses públiques, a la firma Giraffe Strategy

Comentaris

Jordi Cinca i el seu successor i actual ministre de Finances, Eric Jover, conversant al Consell General.
Jordi Cinca i el seu successor i actual ministre de Finances, Eric Jover, conversant al Consell General. Toni Solanelles

¿Quins negocis està fent l’ex-ministre de Finances i ara membre del consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), Jordi Cinca, amb l’administració? Fa o no fa, aquesta pregunta és la que vol el grup socialdemòcrata que respongui el Govern. El PS té la mosca rere l’orella que el també president del Fons de Reserva de Jubilació està sostenint la firma Giraffe Strategy, en gran mesura, a partir de contractes públics. Contractes que, a més a més, no s’haurien publicitat.

Per tot plegat i recentment, el grup socialdemòcrata ha entrat a Sindicatura pels canals reglamentaris establerts, una pregunta que el Govern haurà de respondre per escrit. En concret, el PS demana quines són les adjudicacions a Giraffe Strategy per part de l’administració general i empreses públiques i parapúbliques des del 2020 al dia d’avui desglossades per tipus de contractació, els serveis oferts i especificant també tots els imports adjudicats.

A banda dels muntants econòmics que pugui haver percebut l’empresa de la qual Cinca n’és soci i CEO, també sospiten els socialdemòcrates que Giraffe és la palanca d’entrada de l’ex-ministre cap a l’actual Govern. La forma de marcar línies polítiques en molts àmbits. En tot cas, es pretén disposar de la informació sol·licitada per avaluar la implicació de tot plegat. Cinca no és l’únic membre dels governs Martí que està implicat amb Giraffe Strategy. Un altre dels socis és l’ex-secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé.

Giraffe Strategy és defineix com una boutique i gestoria orientada a empreses i emprenedors. Inicialment, el cap visible teòric era l’ex-director de Microsoft a Catalunya Jordi Martí. Aquest, que va assessorar Andorra Desenvolupament i Innovació (ADI)  també contractat pels primers governs demòcrates i que va ser membre del consell d’administració d’Avatel, és ara un col·laborador extern de la firma que lidera un Jordi Cinca que també seria prescriptor de PricewaterhouseCoopers (PwC), la consultora que el també l’executiu va contractar per dur a terme la revisió de tots els clients de BPA quan aquesta va ser intervinguda.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending