El sindicat de funcionaris esclata contra la gestió de la pandèmia: “Que deixin de fer política”

El president del Sipaag lamenta la deficient planificació a l’Oficina Covid i l’excés de contractacions per la via d’urgència “per acabar col·locant els amiguets”

Lluís Anguita presideix el Sipaag.
Lluís Anguita presideix el Sipaag. ARXIU

Les aigües baixen remogudes a l’edifici administratiu de Govern i, en conjunt, a l’administració. Almenys a la central i en l’àmbit general. El president del sindicat de funcionaris (Sipaag), Lluís Anguita, ha esclatat contra el que considera una deficient gestió de la pandèmia i, d’entrada i en primer lloc, a l’Oficina Covid: “No veuen la tele els seus responsables per saber com avançava la cosa?”, ha lamentat, tot clamant als mandataris governamentals que “davant d’un cas greu de salut pública, deixin de fer política”.

Per solucionar la manca de recursos de l’Oficina Covid i el descontrol existent -hores d’ara és impossible ja traçar tots els nous contagis que apareixent; de fet, ja fa dies que ho és i d’aquí que els contagis avancin encara de manera més ràpida- s’han mobilitzat funcionaris d’altres departaments. “Som servidors públics i ens agradi més o menys, estem per allò que se’ns demani i se’ns necessiti. Però és evident que hi ha hagut una deficient planificació”, ha lamentat Anguita, que explica que fa dies que s’hauria d’haver reforçat l’òrgan de rastreig.

“Som servidors públics i ens agradi més o menys, estem per allò que se’ns demani i se’ns necessiti. Però és evident que hi ha hagut una deficient planificació”, afirma Lluís Anguita

“Al seu dia, quan va afluixar una mica la pandèmia, es va fer gent fora, ja degudament formada, amb el pretext que no tenia la titulació acadèmica necessària, un MATES2 de mínim. I ara s’ha tornat a refusar personal de l’àmbit sanitari perquè no té aquesta formació”, malda el president del Sipaag, que lamenta l’obstinació del director de l’oficina, Bruno Bartolomé. “La formació es pot adquirir de moltes formes, i més per a un lloc com aquest, no només és bona la via acadèmica per molt que en molts àmbits pugui ser recomanable i fins i tot exigible”, ha explicat Anguita.

El Sipaag està fart de veure com els mandataris polítics fan i desfan i a darrera hora han de recórrer a contractacions a través d’empreses de treball temporal o recurrent a la via d’urgència que la legislació permet. “Però hi ha coses que es poden anticipar i fa dies que es veia a venir que hi havia un increment de casos”. Al final, lamenta Anguita, en més d’una, de dues i de tres ocasions el que s’acaba primant, segons ell, és “la contractació d’amiguets. Ja ho hem dit altres cops, amb l’excusa de la Covid sembla que tot val”.

Comentaris (10)

Trending