‘Revolta’ a Tràmits de Govern: Funció Pública exigeix que els treballadors vagin uniformats

El Govern finançarà la roba i el calçat dels funcionaris, que després de la sorpresa i certa indignació haurien començat a analitzar quina vestimenta poden consensuar

El servei de Tràmits del Govern en una imatge d'arxiu.
El servei de Tràmits del Govern en una imatge d'arxiu. ARXIU

L’últim element que ha generat revolada entre el personal del servei de Tràmits de Govern no és cap visita especial ni cap administrat famós. Tampoc cap ciutadà que acudeixi al departament a buscar brega. No pas. Res de tot això. La ‘revolta’ que es viu aquests darrers dies al departament que més tracte té amb l’administrat té un motiu clar. I es diu uniforme.

Fa pocs dies, en una de les reunions que la ministra de Funció Pública, Trini Marín, manté de forma habitual amb els components de cadascun dels departaments que integren el seu ministeri, hauria informat-demanat als treballadors de Tràmits que més aviat que tard hauran de vestir tots iguals. Que hauran d’anar d’uniforme. La proposta-suggeriment-ordre va agafar per sorpresa els funcionaris. Sorpresa i certa indignació.

Hi ha molts funcionaris que no es veuen, ni poc ni gens, vestint igual que els seus companys. De fet, anar uniformats a treballar no entrava en els càlculs de cap dels funcionaris. N’hi ha que no es veuen de cap de les maneres acudint al lloc de treball amb vestit de gala. El que es diria, en un castellanisme, ‘traje’. Quines seran les peces amb què finalment hauran de vestir aquelles persones que treballen de cara al públic al servei de Tràmits encara no estan clares.

Segons les fonts consultades, el projecte és relativament embrionari però la decisió està presa i es vol que es faci realitat amb relativa celeritat. L’administració es farà càrrec del cost de les peces de vestir i del calçat, que també haurà de ser uniforme entre tots els treballadors. Ara el personal, segons els consultats, estan intentant consensuar quina indumentària faria sentir més còmodes de forma global a tot el personal.

Comentaris (22)

Trending