Les representants dels assalariats a la CASS lamenten que no se’ls facilita informació

Caubet i Martínez consideren que les justificacions que dóna la direcció per no entregar la documentació que demanen són “excuses”

Les dues representants dels assalariats a la CASS, Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez, aquest matí a Govern.
Les dues representants dels assalariats a la CASS, Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez, aquest matí a Govern. Toni Solanelles

Les representants dels assalariats al consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), Jacqueline Caubet i Montserrat Martínez, han lamentat aquest dimecres les “excuses” que posa la direcció de la parapública per no facilitar la documentació que demanen i que com a integrants de l’òrgan col·legiat que ostenta la màxima representació de la CASS haurien de poder-hi tenir accés.

“Ens toca picar molta pedra”, ha afirmat metafòricament Martínez després que Caubet assegurés que “fem moltes demandes d’informació que no són contestades. Tot són excuses”. En aquest sentit, les representants dels assalariats a la CASS han explicat que la direcció -amb Joaquima Sol com a màxima exponent- els adverteix que necessitaria més personal si hagués d’atendre totes les sol·licituds que fan les dues membres del consell d’administració escollides pels cotitzants treballadors.

Caubet i Martínez han explicat que els seus neguits tenen a veure amb “tots els controls que es fan a la CASS” per tal de poder avaluar la despesa mèdica i farmacèutica. Han demanat dades com ara saber quins facultatius donen més baixes o en base a què. “Però no es facilita la informació”, fet que els causa indefensió i, en certa manera, els fa sospitar més del que ja de per si ho fan i per això demanen la documentació en qüestió.

Les dues membres del consell d’administració, que atenen els afiliats de la CASS que ho volen un dia a la setmana, han explicat que en relació amb les consultes que reben, detecten que hi ha cert descontentament amb l’atenció que ofereix la parapública -encara que han deixat clar que hi ha bona part del personal que fa la seva feina excel·lentment- i que també reben peticions d’aclariment sobre desajustaments que hi ha en pagaments en hospitals a l’estranger. “No s’adiu el que es paga amb la realitat” i en conseqüència cal promoure reclamacions o altres accions per aclarir la situació.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending