Recollida de firmes de l’entorn de l’ex-director d’Estadística reclamant que no s’obri la via penal

Govern ha de decidir en breu si porta a la fiscalia el dossier elaborat a partir del testimoni de diferents funcionaris exposat en el marc de la investigació interna

Edifici de Govern a Prat de la Creu.
Edifici de Govern a Prat de la Creu. Altaveu

Persones de l’entorn del destituït director d’Estadística Joan Soler han iniciat una discreta recollida de signatures especialment entre el propi departament per demanar que no s’obri la via penal contra l’alt funcionari que, de moment, ha tornat a la seva plaça d’inspector tributari. L’acció, impulsada per familiars i amics de Soler empleats a Estadística, està causant cert estupor  i malestar.

De fet, hi ha hagut alguns dels funcionaris del departament que han lamentat que la recollida de firmes pot semblar, segons com, una mena de coacció. Alhora, i veient que el cas encara treu guspires, s’ha demanat que qualsevol actuació de la naturalesa que sigui en relació amb aquest cas es faci fora de l’horari laboral. La situació, segons que han indicat les fonts consultades, és molt complicada. Hi ha una part de l’administració que estaria cercant l’origen del fet que el malestar a Estadística i la decisió comunicada aquest dimarts pel ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, a Soler hagués transcendit.

Joan Soler durant una compareixença pública.

Relacionat

Govern avaluarà portar a la fiscalia el cas del destituït director del departament d’Estadística

En tot cas, els impulsors de la campanya per intentar evitar que es judicialitzi el cas defensen que amb la destitució de Soler del càrrec ja n’hi ha prou i que no mereix un correctiu més gran. Sia com vulgui, en propers dies està previst que s’obri un expedient disciplinari al funcionari, que el podria fins i tot acabar expulsant de l’administració. I és que com a director era un càrrec de confiança i la seva destitució és només una retirada de la confiança.

Alhora, el Govern haurà de decidir també en breu si acaba portant a la fiscalia el dossier que s’ha elaborat a partir del testimoni prestat per diversos funcionaris i fins i tot antics treballadors públics en el marc de la investigació interna que Funció Pública ha fet les darreres setmanes arran de les moltes queixes que hi havia contra Soler i les denúncies de la situació que, entre altres llocs, s’havien fet arribar al Sipaag.

Comentaris (22)

Trending