Escalé deixa la secretaria general del comú d’Escaldes per crear una nova formació política

Els motius principals són per posar en marxa un nou moviment que "doni solucions" a la situació actual del país i que, des de la corporació, no pot fer

Cerni Escalé amb els cònsol en l'anunci del seu comiat.
Cerni Escalé amb els cònsol en l'anunci del seu comiat.

El secretari general del comú d’Escaldes-Engordany, Cerni Escalé, ha oficialitzat el seu adeu al mes de setembre de la corporació per motius personals i polítics. Crearà un nou moviment amb el qual vol donar solucions a la situació actual d'Andorra, que, des del comú no pot fer.

El secretari general del comú d’Escaldes-Engordany, Cerni Escalé, deixarà el seu càrrec al mes de setembre. Així ho ha fet públic després del consell de comú i al costat dels cònsols escaldencs, Rosa Gili i Quim Dolsa, a qui ha volgut agrair la confiança dipositada en ell. Entre les raons esgrimides per Escalé hi ha de personals, serà pare després de l’estiu, així com de polítiques. Sobre aquestes últimes, l’actual secretari general ha indicat una "pèrdua de certs valors andorrans que s'estan degradant" i creu que "calen nous models de país". Una situació en la qual "no puc participar en aquests processos des del Comú d'Escaldes-Engordany". De fet, fa un més, com ha confirmat ell mateix, que va comunicar la notícia als màxims mandataris comunals.

El seu relleu està pràcticament lligat, tot i que la cònsol major, Rosa Gili, ho ha volgut revelar el nom. Els mesos d'estiu, Escalé i qui realitzarà les seves funcions en el futur, treballaran de forma conjunta per tal que el relleu sigui el més natural possible.Una vegada deixi el comú, s’implicarà de ple en una formació política nova que “doni solucions” a la situació actual del país.

Cerni Escalé va assumir la secretaria general del comú d’Escaldes en l’inici d’aquest mandat, com a recanvi d’un Àngel Grau que no tenia la confiança de Rosa Gili pel llarg bagatge que tenia amb equips que considerava de formacions polítiques adversàries. Grau i Escalé eren la cara i la creu de l’experiència en la matèria laboral pertinent. Amb formació vinculada a la ciència política, Escalé, però, ja havia tingut experiències amb l’administració prèviament, en l’administració central.

Amb el PS al Govern va estar uns mesos al departament de Cultura. Posteriorment, ja amb DA, en el primer mandat de Toni Martí, va accedir inicialment al departament d’Afers Exteriors i, posteriorment, el ministre Toni Riberaygua i el secretari d’Estat Xavier Bardina el van integrar al seu equip perquè coordinés les relacions institucionals que era, essencialment, treballar en la revisió de les normatives relatives amb les transferències i les competències comunals.

EL SOCIÒLEG ALBERT GOMÀ ÉS UN DELS IMPULSORS DEL MOVIMENT.

Relacionat

Concòrdia entra en política preocupat per la pèrdua de benestar social i reivindicant l’andorranitat

Comentaris (10)

Trending