Ofensiva del PS per forçar Govern a dir quins reglaments estan pendents d’aprovar

Jordi Font presenta fins a dotze preguntes escrites, una per cada ministeri, per demanar el calendari de les diferents normatives, tot acotant la demanda a les dues darreres legislatures

Comentaris

Jordi Font al Consell General.
Jordi Font al Consell General.

El conseller general socialdemòcrata Jordi Font ha tramitat fins a dotze preguntes escrites amb les quals vol collar Govern perquè faci públic un calendari del desplegament reglamentari de les diferents lleis aprovades els darrers anys. El parlamentari n’ha fet una per cada ministeri i posa en relleu que disposar d’aquesta informació és “imprescindible” tot advertint que no disposar d’aquesta normativa provoca “inseguretat jurídica”.

L’origen d’aquesta acció és el Debat d’Orientació Política. Allà, la majoria va rebutjar la proposta d’acord presentada des de la bancada socialdemòcrata perquè el Govern fes pública la relació de reglaments i normatives pendents de desenvolupar i el calendari previst per al seu desenvolupament. A partir d’aquí, Font va formular una pregunta amb el mateix objectiu perquè l’executiu respongués per escrit.

La resposta no va ser gens satisfactòria. El cap del Govern, Xavier Espot, va apuntar que la contesta suposava una “feina de «recerca i anàlisi de totes les normes legals que històricament s’han aprovat a Andorra, fins i tot en el període preconstitucional i abans que existís el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra”. La rèplica de Font és desglossar la demanda en dotze, una per cada ministeri, tot acotant-la a les dues darreres legislatures.

Concretament, les preguntes demanen “quins són els reglaments i les normatives que el Govern ha d’implementar de totes les lleis que han estat aprovades en les dues darreres legislatures i que encara resten pendents d’aprovar”. També es vol saber “quin és el calendari previst per a la tramitació, aprovació i publicació de tots aquests reglaments i normes”.

Per al grup socialdemòcrata, disposar d’aquests llistats i calendaris és “indispensable” per poder fer la feina. Font també alerta que això genera “poca seguretat jurídica donen les lleis que no tenen els reglaments preceptius aprovats”.

Comentaris (3)

Trending